Trailer ‘Grave’

 

Het water al in de mond?  Klaar om je tanden te zetten in ‘Grave’?  ‘Raw’, zo luidt de titel in het Engels. En ze lusten hem rauw.  De liefhebbers van films waarin er wat bloed mag vloeien. Want dit opmerkelijke langspeelfilmdebuut van de excentrieke Française Julia Ducournau is over de hele wereld furore aan het maken. Een Franse film, maar met flinke wat Belgische inbreng.  Hier is alvast een voorsmaakje.

Het verhaal vertelt over het gezin van Justine waarin iedereen veearts en vegetariër is. De jongedame is zo begaafd dat ze op haar zestiende al klaar is om te beginnen aan de veeartsenijschool waar ook haar oudere zus studeert. Ze valt ten prooi aan de studentenbewegingen die haar zoals alle beginnelingen willen dopen.  En zo wordt Justine gedwongen om rauw vlees te eten. Voor het eerst in haar leven.  De gevolgen laten niet op zich wachten. En Justine ontdekt haar ware aard.

‘Grave’ is een Franse film die in Frakas Production een Belgische coproducent vond. Dat verklaart ook waarom de film helemaal gedraaid werd in de buurt van Luik, en meer bepaald aan de universiteit van Luik. De fotografie van de film wordt alom bejubeld en is het werk van Ruben Impens (‘The Broken Circle Breakdown’, ‘Le Coeur Régulier’, ‘Belgica’), en je treft er heel veel Belgische films in aan zoals Bouli Lanners, mais ook Thomas Mustin alias Mustii, Jean-Louis Sbille, Sophie Breyer, Marouane Iddoub… De film werd in Cannes vertoond tijdens la Semaine de la Critique à Cannes waar hij bekroond werd met de Prix FIPRESCI van de kritiek, en er hing vooral een immense buzz rond. Een buzz die de film intussen de hele wereld liet rondtoeren. Ook op het Film Fest Gent was het een van de publieksfavorieten.

De release in Frankrijk is voorzien voor 15 maart en het valt te verwachten dat filmdistributeur O’Brother ook bij ons de prent rond dezelfde periode op het publiek zal loslaten.

Zie ook :

Ruben Impens laat mensen van hun stokje vallen

Ruben Impens wint prestigieuze internationale prijs

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …