Veerle Baetens en Rosa Marchant over Het Smelt!

Het Smelt, het indrukwekkende regiedebuut van Veerle Baetens, ging vorige week in première en is vanaf woensdag 25 oktober te zien in alle zalen.

Rosa Marchant (18) vertolkt, samen met haar oudere versie Charlotte De Bruyne, de hoofdrol in Het smelt. Ze won daar eerder al de Special Jury Award voor Beste Acteerprestatie voor op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten, na de wereldpremière daar.

Het scenario voor Het smelt schreef Veerle Baetens, samen met Maarten Loix, op basis van de succesroman van Lize Spit uit 2015. De film dwingt ons te kijken naar hoe de jonge, genegenheid zoekende en kwetsbare Eva wordt gevormd tot haar broze, geïsoleerde volwassen zelf.

v.l.n.r.: Bjorn Eriksson, Matthijs Meertens, Anthony Vyt, Rosa Marchant, Bart Van Langendonck, Veerle Baetens, Spencer Bogaert, Charlotte Van der Eecken, Charlotte De Bruyne, Femke Van der Steen, Femke Heijens, Sebastien Dewaele, Amber Metdepenningen, Naomi Velissariou, Lize Spit, Maarten Loix

 

Een druilerige herfstavond op de trappen van Kinepolis Antwerpen dienst als decor voor de première van Het Smelt, het regiedebuut van Veerle Baetens. De verfilming van de gelijknamige bestseller van Lize Spit kon rekenen op een mooie opkomst aan fans en journalisten, die de rode loper nog wat extra kleur gaven. De film ging in première in aanwezigheid van auteur, regisseur en de voltallige cast, waarvan het jeugdig enthousiasme ervoor zorgde dat de avond nét dat graadje warmer aanvoelde.

 

 

Het Smelt wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 25 oktober 2023 in de Belgische bioscoopzalen te zien zijn.

Check Also

Frank Lammers zondag de negenste

Frank Lammers over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

Frank Lammers, die sinds ‘Undercover’ niet meer van de Vlaamse televiseschermen weg te denken valt, …