Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere op Filmfestival Oostende. 

In de hoofdrollen van deze nieuwe near-future-serie zien we Gene Bervoets, Monic Hendrickx, Lynn Van Royen, Abigail Abraham en Melody Klaver. Deze worden aangevuld door Wim Opbrouck, Jean Janssens, Natali Broods, Maarten Heijmans en Boris Van Severen. Een ijzersterke internationale cast dus, want de serie is de eerste volwaardige coproductie tussen de Belgische omroep VRT, de Nederlandse NPO én de Duitse ARD. Deze drie zorgen er samen voor dat er per aflevering een budget was van zo’n één miljoen euro.

De regie voor Arcadia was in handen van Tim Oliehoek. Het verhaal werd geschreven door Philippe De Schepper, Bas Adriaensen en Zita Theunynck. Jonnydepony en Big Blue verzorgden de productie.

VRT lost eerste beelden van 'Arcadia', de reeks van 1 miljoen euro per  aflevering | TV | hln.be

Arcadia, een samenleving waar alles perfect loopt. Of lijkt dit slechts zo? Haar burgers moeten zich braafjes gehoorzamen en zich buigen naar de letters van de wet. Op die manier kunnen ze hun score opbouwen en een steeds beter leven leiden. De score wordt verzameld op een ingeplante chip die ten alle tijden door de overheid gecontroleerd kan worden. De serie volgt het nieuw samengesteld gezin Jans dat beschuldigd wordt van score fraude.

De serie loste zijn eerste twee afleveringen op Filmfestival Oostende. Arcadia zal vanaf zondag 19 maart te volgen zijn op Eén en Vrt Max.

Check Also

Josse De Pauw over zijn rol in ‘Zondag de Negenste’!

In ‘Zondag de Negenste’, de debuutfilm van Kat Steppe die we reeds kennen van haar …