Foto van de dag : 5 juni, Rupert Grint filmt in Brussel een beroemde legende over Stanley Kubrick

Foto van de dag, het is een format dat onze collega van de Franstalige Cinevox hanteert en ook deze foto hebben we van hem. Ron Wemel of Ron Weasley, beste vriend van Hermelien Griffel en Harry Potter is in Brussel. En wel om te werken.  We bedoelen uiteraard Rupert Grint, maar net als Daniel Radcliffe en Emma Watson zal ook hij wellicht zijn hele leven achtervolgd worden door de Harry Potter-faam.  Ook meteen de reden waarom er zoveel fans rond de set van ’Moonwalkers’ hangen.

De foto waarop Rupert Grint staat afgebeeld is niet van een fan afkomstig.  Hij staat er op afgebeeld naast de jonge Belgische acteur Arnaud Peiffer. En beiden zien er heel erg sixties uit.  En Londens.  Want het verhaal moet zich afspelen

De man recht is dus Rupert Grint ofte Ron Weasley uit het bekende verhaal van Harry Potter.  Hij is in Brussel om ’Moonwalkers’ te filmen. Een verhaal dat zich in Londen afspeelt.  Maar taxshelter en een coproductie met de Belgische Nexus Factory zorgde ervoor dat de ploeg in ons land belandde.  De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Ron Pearlman, de man die meestal gevraagd wordt omdat hij er nogal afschrikwekkend uitziet. Hij zat in ’Hellboy’ en in de tv-serie ’Sons of Anarchy’.  Ook de jonge Britse acteur Robert Sheehan zit in ’Moonwalkers’. Een andere rol wordt vertolkt door de Belgische Erika Sainte.  De opnamen in Brussel lopen tot eind juni.

Het verhaal moet zich afspelen in juli 1969, wanneer ene Tom Kidman (Perlman), een agent van de CIA, in Londen beland om er op zoek te gaan naar Stanley Kubrick en hem ervan te overtuigen om een valse maanlanding te filmen, voor in het geval de Apollo-missie mislukt.  Hij vindt Kubrick niet, maar hij loopt wel Jonny (Grint) tegen het lijf, de manager van een nogal ruige rock band.  Jonny is Kidmans ergste nachtmerrie.  En Kidman is de hel voor Jonny.  Maar door omstandigheden is hun lot aan elkaar verbonden, en moeten ze de missie tot een goed einde brengen, willen ze hun levens redden.

De legendarische Amerikaanse regisseur Stanley Kubrick leidde jarenlang een leven als kluizenaar in Engeland en dat leidde tot veel verhalen.  Het verhaal dat hij de maanlanding zou gefilmd hebben van op aarde, was één van die mythes, die eigenlijk nooit doorprikt is.

De film wordt geregisseerd door Antoine Bardou-Jaquet.  Het is diens langspeelfilmdebuut. Maar hij blijkt serieuze geloofsbrieven te kunnen voorleggen als regisseur van reclame- en videoclips.

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …