50.000 bezoekers voor ‘Skunk’!

Sinds de release op 13 maart zijn al meer dan 50.000 Belgische bioscoopbezoekers naar ‘Skunk’ gaan kijken.

‘Skunk’, de vierde speelfilm van Koen Mortier, beleefde in november zijn wereldpremière op het Tallinn Black Nights Film Festival en won er de Prijs van de Jeugdjury. De film ging in Belgische première tijdens het Filmfestival van Oostende en genoot de steun van de 1+1 actie van het VAF.

De film staat nog steeds op het programma van de meeste bioscoopzalen en speelt nadien verder in een reeks culturele centra.

Koen Mortier: “Ik ben ontzettend dankbaar dat het publiek ‘Skunk’ omarmt. Daarom hebben we de film gemaakt: om iets te kunnen blootleggen dat anders diep verscholen of genegeerd blijft. Elk kind heeft een verhaal te vertellen en al meer dan 50.000 toeschouwers zagen het verhaal van Liam.

‘Skunk’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. Koen Mortier regisseerde de film en schreef ook het scenario. Naast hoofdrolspeler Thibaud Dooms zijn er belangrijke bijrollen voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout en Sarah Vandeursen. Thibaud Dooms was ook een van de tien ‘Shooting Stars’ tijdens de Berlinale.

 

De producent van ‘Skunk’ is Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen metregisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent.

Check Also

FFG lanceert campagne Film Fest Gent 2024!

Film Fest Gent lanceert zijn visuele campagne voor de 51ste editie in het najaar, die …