Opnamen ‘De Behandeling’ stopgezet na val Geert Van Rampelberg

Drie dagen voor de opnamen van ‘De Behandeling’ van Hans Herbots zouden zijn afgerond, heeft hoofdrolspeler Geert Van Rampelberg bij een actiescène een kwetsuur opgelopen en is hij minstens drie weken buiten strijd.  Van Rampelberg werd afgevoerd met de ambulance. Maar hij hield er zijn cool bij, lag nog een sigaretje te roken op de draagberrie. De geplande persconferentie van vrijdag is afgelast, maar Kinepolis Film Distribution maakte dan maar via een persbericht de cast bekend. 

Normaal gezien zou vrijdag 5 juli, de allerlaatste draaidag in het Rivierenhof in Antwerpen, waar een groot deel van de opnamen zich afspeelden, een persconferentie plaatsvinden, waar onder meer de cast van de film zou bekend gemaakt worden.  En waar onder meer hoofdrolspeler Geert Van Rampelberg aanwezig zou zijn.  Maar die persconferentie is uitgesteld. Op draaidag 38 (van de in totaal 42 geplande draaidagen) liep één en ander mis.  Geert Van Rampelberg maakte bij een ongelukkig manoeuvre langs de spoorweg in Kapellen een pijnlijke val en diende met de ambulance afgevoerd te worden.

De set van de film was de hele tijd gesloten voor pers en publiek en dus moesten we het stellen met de geheimzinnige foto’s en cryptische, zelfs poëtische berichten die Hans Herbots op zijn facebookpagina maakte.  Nu blijkt dat we uit zijn bericht op draaidag 38 eigenlijk al de nodige conclusies hadden kunnen trekken.  Want zo schreef hij : ‘Van flashbacks en treinen. Van waaien en roepen. En van hoe een klein stukje prikkeldraad een wereld van verschil maakte.’  Blijkbaar haperde Van Rampelberg aan een stukje prikkeldraad, voor hij struikelde en pijnlijk viel.

HET RECHTERBEEN VAN GEERT 

Kinepolis Film Distribution verstuurde vanmorgen volgend bericht :

Hoofdacteur Geert Van Rampelberg heeft  afgelopen nacht tijdens de opname van een achtervolgingsscène een ongelukkige val gemaakt en is met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Brasschaat gebracht.  Daar werd een scheur in de hamstringspier van het rechterbeen vastgesteld.

 

Op 13 mei startte regisseur Hans Herbots (‘Falling’, ‘Verlengd Weekend’, ‘Windkracht 10 – Koksijde Rescue’, ‘Bo’, ‘Het Goddelijke Monster’, ‘The Spiral’) met de opnames van zijn nieuwe film De Behandeling, gebaseerd op de internationale bestseller “The Treatment” van de Engelse schrijfster Mo Hayder, naar een scenario van Carl Joos.

 

Afgelopen nacht stond draaidag 38 van de in de totaal 42 draaidagen op het programma.  Daarbij is Geert Van Rampelberg al lopende over een ijzeren draad in het hoge gras gestruikeld en is hij hard tegen de grond gesmakt.  De spoedartsen stelden vast dat hij een spierscheur heeft opgelopen.  Geert mocht het ziekenhuis inmiddels verlaten maar moet de komende drie weken rusten.

 

Geert Van Rampelberg : “Zoals het scenario vraagt, komt Nick Cafmeyer uit het struikgewas gelopen.  Dat Geert Van Rampelberg, jammer genoeg, met zijn voet achter de ‘pinnekesdraad’ bleef haken stond er nergens… Met veel spijt moet ik Nick Cafmeyer en zijn rechterbeen verplicht laten rusten.  Jammer, want de zaak was bijna rond… Ik hoop zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen gaan.  Het is een verhaal dat we in dezelfde intensiteit als de afgelopen weken  moeten kunnen afsluiten. ”

Hans Herbots : “Voor een regisseur is het werken met een acteur als Geert Van Rampelberg een zegen.  Gedreven, vol energie en altijd bereid nog dieper te gaan.  Jammer dat een banaal stuk ijzerdraad daar een stokje voor moest steken, zodat we op de bijna-laatste draaidag de planning drastisch moeten omgooien.  Maar de kracht waarmee Geert aan het spelen was, zindert door, en zal hem snel weer bij ons op de set brengen.  Er brandt een grote kaars voor hem naast de koffiemachine. Nick Cafmeyer will be back soon!”

NOG 3 DRAAIDAGEN

Er stonden nog drie draaidagen en twee dagen opnames met kleine ploeg op het programma alvorens de film volledig was ingeblikt.  De planning van vandaag en morgen is inmiddels herschikt  met alle resterende scènes waar Geert niet in voorkomt.  De scènes met Geert zullen echter pas na zijn herstel kunnen ingehaald worden, wellicht ten vroegste over 3 weken.

 

Producent Peter Bouckaert : “Het betreft een echte tegenslag voor de productie.  De opnames gebeuren met een zeer professionele ploeg en zijn tot in de puntjes is voorbereid maar een ongeval als dit kon niet vermeden worden.  Geert is ongelukkig ten val gekomen tijdens de repetitie van een scène.  Hij is onmiddellijk overgebracht naar een ziekenhuis.  De blessure is zeer pijnlijk maar bleek gelukkig mee te vallen.  Niettemin moet Geert enkele weken herstellen en zullen we zijn laatste opnamedagen, die fysiek veeleisend zijn, moeten herplannen.  Daar wordt nu met man en macht aan gewerkt.  De afwerking en release van de film komen hierdoor niet in het gedrang.”

 

Ook de persconferentie die vrijdag voorzien was is geannuleerd door het wegvallen van de hoofdrolspeler.

HET VERHAAL 

‘De Behandeling’  volgt het verhaal van Rechercheur Nick Cafmeyer.  Er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties.  Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn.  Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen.  Het blijft op Nick wegen.  De enige vrouw die een knipperlicht-relatie met hem kan aanknopen is zijn chef, de iets oudere Danni.  Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak : een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer.  Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor.  Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht.

 

Naast een enigmatische Geert Van Rampelberg staat een ensemble van echte rasacteurs die geloofwaardig, sterk én vernieuwend aanvoelen en waarvan sommigen zelden of nooit eerder op het grote scherm te zien waren.  De (buur)man die Nick het leven zuur maakt, is voor Johan Van Assche die eerder schitterde als pater familias in ‘Het Goddelijke Monster’.  Ina Geerts (‘Bo’, ‘Adem’) speelt de commissaris en collega van Geert.  De vrouw van het koppel dat door een indringer gegijzeld wordt en die als een leeuwin voor haar gezin vecht, wordt vertolkt door Laura Verlinden (‘Dood van een Schaduw’, ‘De Smaak van De Keyser’).

Andere belangrijke rollen zijn voor Dominique Van Malder (‘Offline’), Ingrid De Vos (‘De Bossen van Vlaanderen’, ‘Langs de Kade’, ‘Het Goddelijke Monster’) en Tibo Vandenborre (‘Rundskop’, ‘The Invader’).

 

De regie is in handen van Hans Herbots (‘Falling’, ‘Verlengd Weekend’, ‘Windkracht 10 – Koksijde Rescue’, ‘Bo’, ‘Het Goddelijke Monster’, ‘The Spiral’).  Achter de camera staat DOP Frank van den Eeden (‘Kid’, ‘The Invader’, ‘Swooni’, ‘Dossier K.’, ‘Unspoken’, ‘Vermist’, ‘Een Ander Zijn Geluk’, ‘Man zkt Vrouw’).

Scenarist Carl Joos (‘De Zaak Alzheimer’, ‘Dossier K.’, ‘The Broken Circle Breakdown’) schreef  het  scenario, gebaseerd op ‘The Treatment’ van de Engelse schrijfster Mo Hayder.

Peter Bouckaert is de producent voor Eyeworks Film & TV Drama.  De film komt tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds, VTM,  Bruxellimage, Screen Flanders, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Kinepolis Film Distribution (KFD) en de belgische tax shelter voor filmfinanciering.  De film wordt op 29 januari 2014 in de bioscopen verdeeld door KFD.

Zie ook :

Geen pers op de set van  ‘De Behandeling’ 

Hans Herbots ‘behandelt’ Geert Van Rampelberg

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …