‘Little Black Spiders’ opent het Filmfestival van Oostende!!!

‘Little Black Spiders’ van cineaste Patrice Toye opent op vrijdag 7 september de zesde editie van het filmfestival van Oostende. ‘Little Black Spiders’ brengt een aangrijpend drama over Katja, Roxy en een aantal andere tienermeisjes die in het geheim hun zwangerschap uitzitten ergens in Vlaanderen, in de jaren zeventig. Maar hun verblijf was niet zonder gevolgen. Patrice Toye inspireerde zich op waargebeurde feiten, die nooit eerder het daglicht zagen. De hoofdrollen worden o.a. vertolkt door Line Pillet, Charlotte De Bruyne, Romy Lauwers, maar ook Ineke Nijsen, Dolores Bouckaert, Wim Helsen en Sam Louwyck spelen mee.

Patrice Toye is in ieder geval heel blij dat ze het Filmfestival van Oostende mag openen, zo vertelde ze onlangs aan onze man.  KLIK EN KIJK HIER NAAR HAAR REACTIE

Het filmfestival van Oostende benadrukt al jaren het belang van de Vlaamse film en programmeert opnieuw graag een kwalitatieve auteursfilm met gekend en ongekend talent van eigen bodem.

Afgevaardigd bestuurder Peter Craeymeersch: “‘Little Black Spiders’ past perfect in de programmatie van Oostende en we zijn ontzettend blij dat we een klassedame als Patrice Toye en het nieuwe Vlaamse talent uit haar film mogen verwelkomen op onze openingsavond.”

Onlangs nog zat Patrice Toye al in ‘Het Witte Doek’, het bioscoopjournaal van Cinevox, dat in zowat alle Vlaamse bioscopen voor alle films zit.  In de Franstalige bioscopen zit ‘Le Grand Ecran’, de Franstalige editie van ons bioscoopjournaal.  Het was in de maand mei.  Toen zat daar naast Patrice Toye (die het over ‘Little Black Spiders’ heeft) ook Matthias Schoenaerts in.  Klik hier om ‘Het Witte Doek’ te bekijken, of klik gewoon op het vakje bovenaan deze pagina.

Dit is de synopsis van de film :

België 1978. Katja, Roxy en een stel andere levenslustige meisjes zijn te jong voor de liefde en al bijna moeder. Op een verborgen plek wachten de zwangere tienermeisjes in het geheim hun bevalling af. Sommigen willen deze misstap zo snel mogelijk achter zich laten, maar Katja, die zelf wees is, denkt daar duidelijk anders over. Ze verlangt intens naar een eigen kindje.

Tijdens het lange wachten delen de meisjes lief en leed, smeden ze vriendschappen en zoeken ze afleiding in mysterieuze spelletjes. Tot die veilige zeepbel uiteenspat. Plots wordt Katja zich pijnlijk bewust van de plannen die de zusters achter haar rug smeden. Ze is echter niet van plan dit met haar baby te laten gebeuren .

Klik hier voor de teaser van film

De jonge actrices uit haar film zijn nu nog onbekend. Maar dat zal niet blijven duren.  Verschillende van die meisjes gaan terugzien in andere films en tv-series.  Zeker weten.  Voor één van hen is het al een absolute zekerheid. Charlotte De Bruyne zal ook een hoofdrol spelen in ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere : kijk hier naar het bericht.

Naar jaarlijkse traditie zal het filmfestival van Oostende ook dit jaar uitpakken met de Vlaamse filmprijzen, die door een elfkoppige jury worden gekozen. Dit jaar is Barbara Sarafian master van het festival. Samen met Bart De Pauw, als voorzitter van de jury, acteur Johan Heldenbergh, regisseur Hans Herbots, actrice Chris Lomme, muzikant Tim Van Hamel, TV-persoonlijkheid Frieda Van Wijck, scenarist Rik D’Hiet, kunstenaar Michael Borremans, D.O.P Ruben Impens en producent Hilde De Laere, kiest Barbara de winnaars voor 2012.

Het filmfestival lokte vorig jaar 25.000 bezoekers naar Oostende en loopt van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 september.

Op 19 september komt ‘Little Black Spiders’ in heel België uit in de bioscoop. De film wordt verdeeld door Cinéart, is een productie van Prime Time in coproductie met één en met o.a. de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

 

Check Also

Casting call: jong talent voor langspeelfilm!

Voor een nieuwe langspeelfilm van Bavo Defurne, zoekt casting Le Quartier jong talent om de …