Gert Embrechts over 2013

Wie destijds zijn opmerkelijke en bekroonde kortfilms zag, wist al : in deze man zit veel meer.  Toen hij het scenario schreef voor de film die in Nederland tot een monsterhit uitgroeide ‘Komt een Vrouw bij de Dokter’, was het duidelijk : in deze man zit veel meer.  En in 2012 kwam het er gedeeltelijk uit, met ‘Allez Eddy!’, een bijna heel goeie film.  Een film die alles in zich heeft om ons te laten verlangen naar meer van die man.  We waren dan ook heel blij dat hij antwoordde wat we in 2013 van hem mogen verwachten. Hij was in ieder geval in goeie stemming toen hij antwoordde.  ‘Nog een in de roes van de ontwikkeling van een nieuwe tv-serie en net scenariosubsidie voor een nieuwe film gekregen…’, zo meldde hij.  Er is dus zeker hoop voor de toekomst.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

‘Allez, Eddy!’ gaat deze winter nog naar Palm Springs, Cinequest in San José en Montreal en daar wil ik bij zijn! Verder schrijf ik aan een nieuwe tv-serie naar het boek ‘Hof van Assisen’ van Louis van Dievel. Het wordt een hilarische komedie. Ook twee speelfilms waarvoor ik scenario subsidies kreeg, zullen tot leven komen. Een jaar van schrijven en reizen dus!

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

Ik kijk uit naar ‘Kid’ van Fien Troch. Ik zag een teaser met 1 beeld … maar wel een prachtig beeld! Naar ‘Brabaçonne’ van Vincent Bal en ook ‘Marina’ van Stijn Coninx (Matteo Simoni!) kijk ik ook enorm uit!

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Ik wil dat Erik van Looy dringend iets nieuw in de zalen breng. Ik mis hem. Verder bruiste het van het talent op Leuven Kort … daar moet veel moois uitkomen. Misschien niet voor volgend jaar, maar zeker voor de volgende jaren.

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Peter Brosens is al onmisbaar in de internationale filmscène. Michael (R.R.) goes USA is ook een spannende avonturenfilm!

 

Interview Gert Embrechts

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …