Dolores Bouckaert over 2013

Als je het geluk hebt gehad om Dolores Bouckaert bezig te zien in ‘Little Black Spiders’, dan bent u net als ons aan het verlangen dat ze wat minder van die experimentele theatertoestanden gaat doen en zich meer op film gaat toeleggen.  Of misschien ligt het niet aan haar, want ze houdt zich beschikbaar voor tal van getalenteerde kortfilmmakers.  Was te zien in ‘Nigredo’ van Michael van Ostade, ‘Matteus’ van Leni Huyghe en ‘IJsland’ van Gilles Coulier. Met Dolores kan je je aan alles verwachten, aan alles wagen,…  Hoog tijd dat de Belgische filmwereld vaker bij haar gaat aankloppen. Wij gingen alvast aankloppen met onze nieuwjaarsvraagjes :

 

1.Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

 

‘Sleeping Muzes’, mijn eigen regiedebuut, een combinatie van fictie en documentaire dat ik samen met Grimm Vanderkerckhove zal maken. ‘Drift’, het langspeelfilmdebuut van Benny Vandendriessche en ik hoop samen met Wim Willaert en Gilles Coulier van start te kunnen gaan met ‘Cargo’.

 

2. Welke zijn de Belgische en eventueel internationale films waar u naar uitkijkt?

 

Ik zag reeds ‘Kid’ van Fien Troch en vond het fantastisch. Ik ben ook benieuwd naar het nieuwe werk van Caroline Strubbe.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

 

Er is bijzonder veel nieuw jong talent…., kijk maar naar de selectie shorts in Cannes, ons jong wild is ondertussen een gevestigde en graag geziene waarde.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

 

Blijft moeilijk te voorspellen, ik hoop het voor iedereen maar vooral veel liefde voor de film.

 

 

Keer terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …