20 jaar Any Way the Wind Blows!

Twintig jaar geleden maakte Tom Barman een film zoals we er toen nog geen gezien hadden in Vlaanderen. Dat werd donderdag gevierd met een vertoning in De Studio in Antwerpen.

Any Way the Wind Blows werd is destijds nog gedraaid op pellicule en werd dan ook 5 jaar geleden gerestaureerd door CINEMATEK. Voor het vijftienjarig bestaan en naar aanleiding van de 40ste verjaardag van Cinema Cartoon’s in Antwerpen, waar Tom Barman nog gewerkt heeft, werd de film daar toen heruitgebracht. 

Synopsis:

We volgen een aantal mensen op een warme junidag in de stad. De film begint op vrijdagochtend en eindigt dezelfde avond met een groot feest waar alle personages elkaar treffen en de verhaallijnen min of meer eindigen

Met o.a. Matthias Schoenaerts, Natali Broods, Sam Louwyck, Frank Vercruyssen, Jonas Boel, Sura Dohnke, Titus De Voogdt, Annick Christiaens, …

Intussen loopt Barman al een tijdje met nieuwe filmplannen rond. De Engelstalige film The Hab zou zijn tweede langspeler moet worden. Bart Van Langendonck van Savage Film zal de film produceren.

Het verhaal zou gaan over ene John Carrol, een 41-jarige conciërge van een nachtclub in Miami die met een grote drugsmokkel zijn slag denkt te kunnen slaan.  Maar in plaats daarvan krijgt hij een moordzuchtige gangsterbende achter zich aan, en in zijn vlucht belandt hij in een Spaans ontwenningsoord voor alcoholisten, waar een heel nieuw avontuur begint.

Je kan Any Way the Wind Blows hier bekijken.

Check Also

Sarah Vandeursen over haar rol in ‘Skunk’!

Sarah Vandeursen brak bij het grote publiek door als Conny Komen, een van de twee …