‘Zodiac’ wint ticket voor de Oscars op BSFF!

"Zodiac"

‘Zodiac’, de kortfilm van Hans Buyse waarvoor hij samen met Titus De Voogdt ook het scenario schreef, wint op het Brussels Short Film Festival (BSFF) de Grand Prix van de Nationale Competitie. Daarmee hebben zij een ticket naar de Oscars op zak!

Hans Buyse

Ook dit jaar was het BSFF, het niet te missen kortfilmevenement, een waar succes met uitverkochte zalen en vele Belgische en internationale regisseurs die aanwezig waren om hun films aan het publiek voor te stellen. Een fantastische editie met meer dan 20.000 bezoekers die in schoonheid eindigt met de bekendmaking van de langverwachte lijst met de winnaars van deze editie.

Samen met de bekroonde films uit de andere competities, vertrekt ‘Zodiac‘ nu op tournee doorheen België in het najaar van 2024. De “BSFF on tour” is een unieke kans voor toeschouwers die niet in Brussel konden geraken, om alsnog kennis te maken met het medium kortfilm en hun regisseurs.

Recent hadden we een boeiend gesprek met regisseur Hans Buyse en co-scenarist en acteur Titus De Voogdt, over de soms moeilijke condities waarin ze moesten filmen: midden op zee in een klein bootje.

In de internationale competitie heeft ook Léa-Jade Horlier met haar film ‘Na Marei‘ de Grand Prix gewonnen en nu heeft ook zij een ticket op zak voor de Oscars. Ook nog een speciale vermelding voor Ingrid Heiderscheidt en haar kortfilm ‘Amour à mort‘, die de nationale Publieksprijs won en daarmee zal meedingen voor de zesde editie van de European Short Film Audience Award (ESFAA) 2025/2026.

Heeft de bekroonde films gemist? Zaterdag 4 mei staan er nog drie inhaalsessies gepland in Flagey, studio 5.

 

Check Also

Het Belgische programma op BRIFF 2024!

De 7de editie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) vindt plaats van 25 juni …