Young Talent Awards 2023: de winnaars!

Tijdens een feestelijke ceremonie werden de winnaars van de eerste Young Talent Awards bekendgemaakt. Tal van audiovisuele professionals waren daarbij aanwezig.

De bedoeling van deze gloednieuwe korte filmwedstrijd is om de filmmakers van morgen in de kijker te zetten. Jong talent tussen 18 en 30 jaar werd uitgenodigd om hun geluk te beproeven. Er werden meer dan 70 korte films (max. 2 minuten) ingezonden, die werden bekeken door een professionele jury en een publieksjury.

De twee grote winnaars van de competitie, Beste Nederlandstalige Korte Film en Beste Franstalige Korte Film, zullen de komende twee weken, van 27 december tot en met 9 januari, als voorpremière in de bioscopen te zien zijn en zullen door minstens één miljoen kijkers gezien worden!

De winnaars:

De prijs voor Beste Nederlandse Korte Film ging naar Did It Hurt When You Fell From Heaven van Lore Loyens. Zij is een aanstormend talent uit Antwerpen, zit in haar laatste jaar regie aan het KASK en werkt momenteel aan haar afstudeerproject, Fogo. Ze zal de film in maart opnemen op het vulkanische eiland Lanzarote. Vorig jaar regisseerde ze Underground, de eerste Belgische film geschreven door een AI, die onlangs in première ging op Film Fest Gent.

 

De prijs voor Beste Franstalige Korte Film ging naar Laurent Jacquet voor Papa enterre un corps. Aan de hogeschool HELB ontdekte Laurent Jacquet zijn ware roeping: de audiovisuele wereld. Reeds anderhalf jaar werkt hij actief mee aan de productie van verschillende projecten en hij heeft zich tevens gespecialiseerd als videograaf op het gebied van basketbal.

Deze twee films zullen tijdens de kerstperiode in alle bioscopen te zien zijn!

Twee andere films vielen in de prijzen: Zelfs Elvis Blijft Niet Bestaan van Hendrick Tackx won de Prijs van de Professionele Jury, terwijl La Crise van Malick Majid de Prijs van de Publieke Jury won.

Sinds hij op 3-jarige leeftijd E.T. ontmoette, droomt Hendrik Tackx ervan om films te maken.
Hij studeerde daarom audiovisuele media en zit momenteel in zijn tweede jaar filmregie aan het RITCS. Hij wil vooral tragikomedies maken. Zijn favoriete regisseurs zijn Yorgos Lanthimos en Fien Troch.

Malick Majid, een jonge regisseur uit Charleroi, is gepassioneerd door cinema. Geïnspireerd door grote namen als Ryan Coogler, Antoine Fuqua, David Leitch en Guy Ritchie, ontdekte Malick zijn liefde voor de 7e kunst tijdens het kijken naar Denzel Washington in Equalizer. Hij droomt ervan om ooit een 100% Belgische blockbuster te regisseren.

De 6 andere genomineerde films uit de 70 inzendingen waren:

  • Welcome to the Gulag van Bilal Lamari
  • Marge van Céline Schauvliege
  • Ouroboros van Djessy Kitemona
  • A Shitty Day van Daan De Bruyn ; Bram, De Bruyn ; Stijn De Bruyn
  • Burnt out van Hafwen Hancock
  • Let’s Meet Nowhere van Noé Arriagada

Ontdek hieronder de 10 jonge filmmakers die genomineerd werden tijdes deze eerste editie van de Young Talent Awards:

 

Check Also

Ontdek ‘Voices of Liberation’ van Koen Mortier!

Al sinds maart 13 maart 2024 loopt ‘Skunk’ van Koen Mortier bij ons in de …