Wim Delvoye over The Man Who Sold His Skin!

Nu de Oscars weer achter de rug zijn, zendt Canvas een genomineerde van 2021 uit: The Man Who Sold His Skin met Koen De Bouw.

The Man Who Sold His Skin is geïnspireerd op het kunstwerk ‘Tim’ dat Wim Delvoye in 2006 maakte, waar hij de rug van een jongeman tatoeëerde en verkocht. Bij overlijden van Tim zal de tatoeage uitgesneden en aan de koper bezorgd worden.

De film ging in première op de FFO Nights van Filmfestival Oostende in 2021. De film was dat jaar ook genomineerd voor de Oscars, in de categorie Beste Internationale Film. De Tunesische inzending won toen niet, maar in 2022 kreeg hij op de Magritte du Cinéma wel de prijs voor Beste Buitenlandse film.

Synopsis:

Sam Ali is een jonge Syriër, gevoelig en impulsief, die naar Libanon vlucht weg van de oorlog. Om verder naar Europa te kunnen reizen en met de liefde van zijn leven samen te kunnen zijn, accepteert hij zijn rug te laten tatoeëren door een van de meestbesproken hedendaagse kunstenaars ter wereld. Met een lichaam getransformeerd in een prestigieus kunstwerk, zal Sam ondervinden dat deze beslissing alles behalve vrijheid betekent.

Drama van Kaouther Ben Hani 2020), met Yahya Mahayni (Sam Ali), Monica Bellucci, Koen De Bouw (Jeffrey Godefroi), Dea Liane (Abeer), Saad Lostan (Ziad) e.a.

Bekijk The Man Who Sold His Skin op 17 maart om 21u30 op Canvas of van dan t.e.m. 16 april op Vrt Max.

(Her)Bekijk hier ook het interview met Koen De Bouw:

 

Check Also

‘Kaalkapje’ geselecteerd voor Future Frames!

Filmmaker Marthe Peters is met haar korte documentaire ‘Kaalkapje’ geselecteerd voor Future Frames, een showcase …