Wim Coryn van Wild Cherry Consult over 2013

Soms wordt de vraag gesteld of we hier in Vlaanderen en België eigenlijk al een beeldindustrie hebben. Wie daar nog niet van overtuigd is na het zien van de vele goeie fictiefilms, documentaires, series, clips en andere beelddocumenten die hier worden gedraaid, kan misschien overtuigd worden door Wim Coryn, die zijn beroep heeft gemaakt van het nadenken over de muziek die bij de beelden past.

Het klaren van rechten van bestaande nummers is één van de mogelijke services die hij met Wild Cherry Consult kan leveren. Of nog : het zoeken van passende muziek bij de beelden of het aanspreken van de filmcomponist die voor de juiste klanken bij de beelden kan zorgen.  Wim weet wat er reilt en zeilt in de Belgische beeldindustrie. Dus vonden wij het niet meer dan normaal dat wij hem ook onze nieuwjaarsvragen voorlegden.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Er staan diverse filmprojecten (in Vlaanderen en Nederland) op stapel in 2013 waar ik als Music Supervisor bij betrokken ben. De uitbreiding van mijn activiteiten als Music Supervisor naar Wallonië is ook best spannend.

 

2. Welke zijn de Belgische (en eventueel internationale) films waar u naar uitkijkt?

‘Los Flamencos’ van Daniel Lambo, ‘I am the same / I am another’ van Caroline Strubbe en de Franse film, ‘La Grand Boucle’ met Bouli Lanners en de Vlaamse actrice Annick Christiaens.

 

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Diverse film score componisten, Johan Hoogewijs, Michel Bisceglia en Joris Van den Hauwe.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Ik mag hopen, veel acteurs en actrices maar ik hoop ook vooral op de doorbraak van diverse Belgische film score componisten in het buitenland.

 

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …