‘Widow of Silence’ wint Canvas Award voor Beste Film en de Behind the Scenes Award op MOOOV Festival!

Het Indiase WIDOW OF SILENCE van Praveen Morchhale heeft op MOOOV Filmfestival de CANVAS-Award voor Beste Film én de Behind the Scenes Award gewonnen. Dat heeft de internationale jury alsook de jury van gedetineerden vanavond bekendgemaakt. De film POMEGRANATE ORCHARD van Ilgar Najaf kreeg een speciale vermelding. De slotavond in Turnhout werd feestelijk afgesloten met de prijzenuitreiking en de vertoning van het Turkse SIBEL in aanwezigheid van de hoofdactrice Damla Sönmez en regisseurs Guillaume Giovanetti & Çagla Zencirci.

“We kozen unaniem voor Widow of Silence vanwege het verhaal, dat op subtiele wijze de harde realiteit van een conflictregio vastlegt en dit balanceert met de stille wanhoop, humor en poëtisch commentaar van zijn personages. Door de strijd van één vrouw worden we blootgesteld aan een kafkaiaanse wereld, die duizenden vrouwen in Kasjmir delen.” aldus de internationale jury.

Er zaten dit jaar 9 langspeelfilms in de officiële competitie, genomineerd voor de CANVAS Award ter waarde van €15.000. In de internatioanle jury zetelden regisseur en voorzitter van de jury Mahamat-Saleh Haroun, regisseur Joël Karekezi, fotografe van het affichebeeld Ashima Narain, documentairemaker en journalist Cornélia Laurence Glele, actrice Damla Sönmez en cineast Soudade Kaadan.

De Behind The Scenes Award werd ook uitgereikt aan Widow of Silence door een jury van gedetineerden van de gevangenis van Merksplas. De Universciné prijs van de jongerenjury ter waarde van €3.000, geschonken door het online VOD-platform, ging naar The Third Wife van Ash Mayfair (foto).

Onder de 12 internationale kortfilms in competitie was de winnaar Judgement van regisseur Raymund Ribay Gutierrez. De kortfilmjury gaf een special mention aan Our Song To War van Juanita Onzaga. De jury bestond uit filmmakers Adolf El AssalLina SoualemMaureen Prins en journalist Orlando Verde. Zij hebben de Kiripi Award ter waarde van €1.000 overhandigd.

 

Op vrijdag 26 april ontving de regisseur Philippe Faucon de MOOOV Oeuvre Award en ging de eerste Sembène Award naar het Koreaanse Burning.

Check Also

Jasper Nijsmans benoemd tot Hoofd Promotie Vlaams Audiovisueel Fonds!

Het bestuur van het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft de aanstelling goedgekeurd van de nieuwe leidinggevende …