The Washington Film Critics Association kiest ‘The Broken Circle Breakdown’ als favoriete buitenlandse film van het jaar.

Werd ‘The Broken Circle Breakdown’ vorig weekend niet de grote winnaar tijdens The European Film Awards, de film van Felix Van Groeningen werd zeker niet de verliezer.  Wel integendeel. Met de bekroning van Veerle Baetens als beste actrice van Europa kwam er een serieuze troef bovenop.  En dat de kansen op een Oscarnominatie niet geslonken zijn, bewijst het nieuws dat ons zonet uit Amerika komt aangewaaid : ‘The Broken Circle Breakdown’ werd door de Washington DC Area Film Critics Association verkozen tot Beste Buitenlandse Film van het Jaar.

Als Amerikaanse film gaat hun voorkeur vooral uit naar ’12 Years a Slave’ van Steve McQueen. Ook ‘Gravity’ doet het niet slecht. Maar ons valt dus vooral de Belgische film op in het voorkeurslijstje van de filmrecensenten uit de buurt van Washington DC. 

Precies wat de film nodig heeft in de opmars naar de Oscars. Tatiana Detlofson, de publiciste die in L.A. de promotie voert voor ‘The Broken Circle Breakdown’, net zoals ze dat destijds ook al voor ‘Rundskop’ deed, bevestigt ons dat de film goed op koers zit.  En ze voegt eraan toe dat Felix Van Groeningen ronduit hot is in Amerika.

Ann Thompson van het gezaghebbende Indiewire zette ‘The Broken Circle Breakdown’ eind vorige week bovenaan haar lijst van ‘Frontrunners’, grote kanshebbers op een nominatie in de categorie ‘Beste Buitenlandse Film’.  Andere favorieten zijn voor haar het Chileense ‘Gloria’, het Deense ‘Jagten’ en het Iraanse ‘Le Passé’.   ‘La Grande Bellezza’ van Paolo Sorrentino, grote winnaar van de Europese Filmprijzen komt voor haar pas in een tweede peloton voor. 

Zie ook :

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Programma BREEDBEELD bekendgemaakt!

Gisteren werd het programma van het festival bekendgemaakt. Van 2 t.e.m. 5 november nemen zij …