‘War of the Worlds’ van De Wereldvrede, in regie van Gilles Coulier, beleeft wereldpremière op Filmfest Gent op maandag 14 oktober in aanwezigheid van topcast op de rode loper.

Filmfestival van Gent maakt zich klaar voor de feestelijke wereldpremière van de internationale reeks War Of The Worlds, in co-regie van Gilles Coulier, op maandag 14 oktober. Op de rode loper brengt regisseur Coulier deze topcast mee:  Adel Bencherif (Un Prophète), Bayo Gbadamosi (Dokter Who), Paul Gorostidi (The Time of their Lives), Emilie de Preissac (Transit) en Aaron Heffernan  (Solo: a Star Wars Story). Ook David Martin (muziek Goose, De dag), D.O.P. David Williamson en de Belgische acteur Pieter Genard zullen aanwezig zijn. Het Belgische productiehuis De wereldvrede, dat Coulier samen met acteur Gilles De Schryver en Wouter Sap runt, is verantwoordelijk voor het Belgische luik van de productie. Voor hen is dit hun eerste grote internationale fictiereeks. Eerder maakte De Wereldvrede ook al BEVERGEM en CARGO. Onlangs werden ook de opnames van de CANVAS – reeks ALBATROS beëindigd. De Wereldvrede werd opgericht in 2013.

War of the Worlds situeert zich in een hedendaagse Europa en werd geschreven en gecreëerd door BAFTA winnaar Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin) op basis van het tijdloze verhaal van H.G. Wells. Executive Producers zijn Johnny Capps, Julian Murphy en Howard Overman van Urban Myth Films, voor het continentale luik werden zij bijgestaan door het Belgische productiehuis De Wereldvrede met Gilles De Schryver als executive producer en het Franse Caroline Productions. Gilles Coulier (De Dag, Cargo) regisseerde de eerste 4 afleveringen.  De Antwerpse David Williamson verzorgde de fotografie, David Martin (Goose, De Dag) de soundtrack. In Vlaanderen is War of the Worlds meteen na de internationale première te bekijken op FOX  (29 okt) waarna de serie toegevoegd wordt aan Telenet Play (30 okt).

Als astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal waarnemen, is het bewijs van intelligent buitenaards leven geleverd. De wereld wacht vol spanning op verder contact. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd door een alles verwoestende aanval; kleine groepjes overlevenden blijven achter in een angstaanjagende verlaten wereld. Opgejaagd door aliens stellen ze de brandende vraag – wie zijn deze buitenaardse wezens en waarom zijn zij vastbesloten om ons uit te roeien?

Emotioneel, cinematisch en in karakter geworteld, brengt War of the Worlds een unieke samensmelting van menselijk drama en de beste sciencefiction. Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brutale oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de barbaarse aanval niet willekeurig is.

De hoofdrollen worden vertolkt door Gabriel Byrne (The Usual Suspects, In Treatment),  Elizabeth McGovern (Downton Abbey), Léa Drucker (Custody, Cesar Beste Actrice 2019), Guillaume Gouix (Les Revenants) en Adel Bencherif (Frères ennemis).

De reeks kwam tot stand kwam met de steun van de Belgische Tax Shelter, meer bepaald Scope Invest en Geneviève Lemal.

Check Also

Bekijk de trailer van Het Smelt!

Het Smelt, het pakkende speelfilmdebuut van Veerle Baetens, geeft vandaag de officiële trailer en filmposter …