Waarom we Sam Louwyck zo vaak in kortfilms zien

Sam Louwyck zie je wel vaker in kortfilms . De eerste was eigenlijk een videoclip : ‘Turnpike’ van Tom Barman.  Daar was hij nog te zien als de danser die hij eigenlijk van opleiding is.  Iets later zat hij ook in ’50 CC’ van de toen nog piepjonge Felix Van Groeningen.  Het was toen al duidelijk: Sam was een meerwaarde voor elke kortfilm.  En voor elke film.  Zo kwam hij ook in langspeelfilms terecht.  En hij is nooit vergeten dat het korte werk naar het lange kan leiden.

De twee kortfilms bijvoorbeeld die op het FilmFest Gent de competitie van de studentenfilms wonnen, waren films met Louwyck.  ‘Zinneke’ was goed voor de prijs voor de Beste Belgische Studentenkortfilm en is op het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven te zien in de sectie ‘Europe in Shorts’.  En ‘De Weg van Alle Vlees’ van Deben Van Dam is dan weer te zien in de competitie voor de Beste Belgische Kortfilm. In Gent won die film de Ace Publieksprijs.

Sam Louwyck doet 2 of 3 kortfilms per jaar, naast de langspeelfilms die hij doet.  En hij doet het om beter te worden in zijn vak.  Zoals een kortfilmmaker zijn vak leert door het maken van kortfilms, zo probeert Sam nieuwe methoden uit, zoekt hij terreinen op die hij niet eerder heeft verkend, nieuwe karakters en leert  hij jonge filmmakers en andere tegenspelers kennen.

 

 

BEKIJK HIER WAT SAM LOUWYCK DAAR ZELF OVER TE ZEGGEN HEEFT

 

 

Zie ook :

Sam Louwyck over ‘De Weg van Alle Vlees’

Sam Louwyck over ‘Zinneke’

Sam Louwyck over ‘Le Meraviglie’

Sam Louwywk over ‘Terre Battue’

Sam Louwyck is de drukste acteur van onze contreien

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …