Vlaamse selecties voor DOK Leipzig!

Met verschillende producties en coproducties op het programma is Vlaanderen sterk vertegenwoordigd op de 62ste editie van DOK Leipzig. De middellange documentaire Night Has Come van Peter Van Goethem en de korte documentaires I Feel Your Eyes van Grégoire Verbeke, Insectopedia van Antoine Fontaine en Erpe-Mere van Noemi Osselaer zijn geselecteerd. Daarnaast zijn ook de Vlaamse coproducties De Kleine Man, Tijd en de Troubadour van Ineke Smits en L’extraordinaire voyage de Marona van Anca Damian uitgenodigd.

Twee Vlaamse documentaires maken deel uit van de Next Masters-competitie van DOK Leipzig: Night Has Come, een middellange documentaire van Peter Van Goethem geproduceerd door Peter Krüger voor Inti Films, en I Feel Your Eyes, een korte documentaire van Grégoire Verbeke.

Insectopedia van Antoine Fontaine, vorig jaar goed voor een eervolle vermelding van de VAF Wildcards-jury, maakt deel uit van de Internationale Kortfilmcompetitie van DOK Leipzig, net als Erpe-Mere van Noemi Osselaer. Beide korte films werden gemaakt als eindwerk voor een Vlaamse filmschool.

De animatiefilm L’extraordinaire voyage de Marona van Anca Damian, een coproductie van Minds Meet, wordt vertoond in de Late Harvest-sectie. En ten slotte gaat De Kleine Man, Tijd en de Troubadour van Ineke Smits, een coproductie van Inti Films, in Leipzig in wereldpremière.

DOK Leipzig is een van de belangrijkste Europese festivals voor documentaire en animatie. De 62ste editie loopt van 28 oktober tot 3 november 2019.

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …