Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ feestelijk in première

Vandaag ging in Kinepolis Antwerpen de Vlaamse jeugdfilm ‘Binti’ in première. Behalve regisseur Frederike Migom en de jonge hoofdacteurs Bebel Tshiani Baloji en Mo Bakker, waren ook de rest van de cast, o.a. Joke Devynck en Baloji, en muzikant Le Motel. Ze werden verwelkomd door presentatrices Tatyana Beloy (die ook een rol heeft in de film) en Ketnet-wrapster Charlotte Leysen. Drie volle zalen genoten met volle teugen van een energieke, vrolijke film.

De officiële Belgische première van de film ‘Binti’ was een feestelijk evenement, waarbij alle eregasten op het podium werden gehaald: acteurs Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Aboubakr Bensaïhi, Alix Konadu, Frank Dierens en Veronica Van Belle. Daarbij ook producer Le Motel (beatmaker van o.a. de rapper Roméo Elvis), die met zijn typische mix van elektronische en etnische muziek voor een hippe soundtrack bij de film zorgde.

De film vertelt over de 12-jarige Binti die, ondanks haar moeilijke levensomstandigheden, het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten. Frederike Migom: “Ik hou van sterke figuren, zolang ze niet te perfect zijn: Binti is een meisje van vlees en bloed, ze heeft ook haar zwakke kantjes. De film zit vol kleur, humor, vriendschap en liefde en gelooft in een wereld waarin iedereen zijn dromen durft najagen.”

Door te vloggen kan je een verschil maken in de wereld. Net zoals Binti, die ervan droomt om een bekende vlogger te worden. Tot 12 april kan je jouw quote insturen over hoe jij de wereld zou veranderen, met de hashtag #bintithefilm via Facebook of Instagram. Zo maak je kans op toffe prijzen, o.a. een deelname aan een Binti workshop waarin jouw quote de aanzet wordt voor een geëngageerde vlog.

JEF en Le Parc brengen op 3 april de film uit in de Belgische zalen. ‘Binti’ was eerder al te zien op het JEF festival, waar het de Prijs voor Beste Jeugdfilm kreeg van de professionele jury, én op het Internationaal Kinderfilmfestival van Montréal (FIFEM), waar hij de Grand Prix voor Beste Film en een speciale vermelding van de kinderjury in de wacht sleepte. Binti is de volgende maanden ook te zien op alle grote Europese kinderfilmfestivals (in o.a. Noorwegen, Zweden, Tsjechië, enz.).

‘Binti’ is een productie van Bulletproof Cupid in samenwerking met Kwassa Films, Ketnet en Family Affair Films. De film kreeg de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz, Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles en The Netherlands Film Production Incentive. Daarnaast investeerde BNP Paribas Fortis Film Finance als Belgische Tax Shelter-investeerder.

Bekijk hier de trailer:

 

Check Also

Nabil Mallat over zijn rol in ‘Juliet’!

Nabil Mallat (Cool Abdoul, Patser) speelt in ‘Juliet’, een nieuwe reeks van Anke Blondé, aan …