Vincent Bal over ‘Nono, het Zigzag Kind’

Dames en heren, we hebben het hier al een paar keer aangekondigd : Er komt een nieuwe film aan van Vincent Bal.  Wie ooit het geluk gehad heeft om zijn eerdere langspeelfilms te zien — ‘Man Van Staal’ en ‘Minoes’ — die springt net als wij een gat in de lucht van vreugde.  Eigenlijk was het al duidelijk toen hij kortfilms maakte als ‘Tour de France’ en ‘The Bloody Olive’ dat hij voorbestemd was voor het grote werk. Maar ondanks de euforische reacties op zijn werk en dan vooral op zijn tweede langspeelfilm ‘Minoes’ — die van Carice Van Houten een superster maakte — maakte hij een animatiereeks voor tv.

Meer dan 10 jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe film van hem.  En we moeten nog een beetje blijven wachten.  Want het zal pas voor het najaar zijn.  Het is dan ook geen gewone film.  Wie van ons kan zeggen dat hij Isabella Rosselini heeft geregisseerd?

Wel?  We horen niemand?  Inderdaad!  Neen, even geduld nog.  De film komt eraan.  En in afwachting hebt u gelukkig ons nog.   Wij gingen aankloppen ten huize Bal, in Antwerpen, en werden daar met open armen ontvangen door de regisseur.  Meer zelfs, we mochten hem ook vragen stellen. En we filmden hem.  De antwoorden op onze vragen krijgt u te zien als u op de vragen klikt.  Doen gewoon!  U zult er veel lol aan beleven, veel wijzer van worden en een enthousiaste, bezielde, vlotte prater aan het werk horen die vertelt over een film die om nog veel andere redenen dan de aanwezigheid van Isabella Rosselini nu al een must lijkt te zijn.

Waarom heeft het zo lang geduurd?

Waarom werkt u weer in Nederland?

Waarover gaat de film?

Is het een kinderfilm?

Hoe hebt u Isabella Rosselini te pakken gekregen en hoe was ze om mee te werken?

En wie zien we nog in de cast?

Is de film eigenlijk al klaar?

U werkt opnieuw met Walther Van den Ende achter de camera.  Hoe is hij als D.O.P.?

De film is gebaseerd op een boek van David Grossman.  Een aangename man?

 

 

Check Also

Nelson Polfliet over Portrait of a Disappearing Woman!

De Brusselse regisseur Nelson Polfliet maakte de kortfilm Portrait of a Disappearing Woman, hiermee won hij …