Viewpoint gaat bijna van start!

Het Gentse Viewpoint Documentary Film Festival loopt van 17 tot en met 23 april. Met een gevuld programma is het festival er helemaal klaar voor!

Viewpoint Documentary Film Festival is een jaarlijks evenement van een week, dat al meer dan tien jaar documentaires in de kijker zet. Het festival legt de nadruk op minder bekende, voorhoede docu’s en de traditie van het stimuleren van ontluikend talent voortzetten. Het belangrijkste is dat er ruimte gecreëerd wordt voor unieke visionairs en stemmen. Trouw aan zijn geschiedenis zal het festival films vertonen van zowel beginners als veteranen – met gemiddelde en lage budgetten – van over de hele wereld.

Beeld uit ‘Voor Altijd’

Natuurlijk zijn er in deze editie ook documentaires te zien van Belgische filmmakers!

  • Jasmine Issa met Bij Elkaar: Issa portretteert het leven van broer en zus die trachten te ontsnappen van hun alcoholverslaafde vader.
  • Nina Leeuwerick met West: Een persoonlijke documentaire over de streek waar Leeuwerick is opgegroeid.
  • Laura De Baudringhien met From Moerbeke with Love: Marta en haar vrouwelijke collega’s planten de zaadjes voor de toekomst van hun kinderen in Polen.
  • Francisco Javier Rodriguez met Jaime: De Belgische-Chileense filmmaker maakte een innig portret over de schizofrene Jaime die al de helft van zijn leven doorbracht in psychiatrische centra.
  • Gilles Van Damme en Anouck Ramaut met Voor Altijd: Van Damme en Ramaut volgen drie jongvolwassenen die een ouder op vroege leeftijd zijn verloren.
  • Pauline Beugnies met Petites: deze documentaire over de zaak-Dutroux bracht Beugnies een Magritte Du Cinema-nominatie op.
  • Joost Laperre en Jillis Schriel met Beest: Het verhaal van een tragische held die naar erkenning zoekt waar hij zo hard naar smacht.

 

De screenings van de documentaires gaan door in Studio Skoop op het Sint-Annaplein 63 te Gent. Tickets en verdere info vind je hier

Check Also

Casting call: jonge actrice voor nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel!

Voor de nieuwe langspeelfilm van Frank Van Passel, ‘Foley Man’, is castingbureau Anntourage op zoek …