Veerle Baetens gaat heel diep

Veerle Baetens speelt de hoofdrol in ‘The Broken Circle Breakdown’, een film van Felix Van Groeningen.  Ze vergelijkt Felix met wax. Of liever, het effect is hetzelfde als bij het ontwaxen van de benen : heel pijnlijk bij momenten, maar achteraf ben je tevreden over het resultaat.  En ze zal niet de enige zijn.  De film is op ‘The Broken Circle Breakdown Featuring The Cover-Ups of Alabama’, een toneelstuk dat geschreven en vertolkt was door Johan Heldenbergh.  Elise, de vrouwelijke hoofdrol, werd in het stuk vertolkt  door Mieke Dobbels.  De actrice kweet zich met heel veel overtuiging van haar rol en bewoog de duizenden toeschouwers vaak tot tranen.  Maar Felix zag Mieke niet als de Elise uit zijn  film.  Hij wou iemand anders.  Zijn eigen levenspartner, actrice Charlotte Vandermeersch, mocht ook even hopen, maar uiteindelijk viel de keuze van Van Groeningen op Veerle Baetens.  Niemand zal kunnen beweren dat ze niet perfect voor de rol van de bluegrass-zingende muze die van kop tot teen onder de tatoeages zit.

Johan Heldenbergh mocht wel blijven zitten in de rol die hij gemaakt had, die van Didier.  En Veerle kijkt naar hem op.  Er is een ontegensprekelijke magie tussen hen tweeën.  Wat niet wil zeggen dat ze mekaar ook graag hebben of graag ruiken.   Over Johan, over Felix, over de magie van de camera, de muziek, over de ongewone stijl van de film — die non-lineair wordt verteld –, over de concerten waarmee de ploeg achteraf gaat rondtoeren, over de moeilijkheid om nog een rol te vinden als je zo diep gegaan bent en alles gegeven hebt, als je een film hebt mogen dragen waar de kwaliteit, de passie en de emoties van afdruipen.  Over al zulke zaken hebben wij met Veerle gepraat.  Klik hieronder gewoon op de thema’s en u zult haar horen en zien.  Dat ze een boeiende, meeslepende prater is met veel gevoel voor humor, dat bewijst ze in ons gesprek nog maar eens.  Te proeven voor of na het consumeren van de uitstekende film die ‘The Broken Circle Breakdown’ is.

Veerle Baetens is klaar om te feesten

Veerle Baetens viert haar tiende verjaardag als actrice

Veerle Baetens is gelanceerd

Veerle Baetens over de toekomst

Veerle Baetens over de muziek

Veerle Baetens over het concert voor ‘The Broken Circle Breakdown’

Veerle Baetens over de non-chronologische vertelstijl

Veerle Baetens en Johan Heldenbergh over de emoties

Veerle Baetens bewondert Johan Heldenbergh ook al zweet hij soms redelijk erg

Veerle Baetens over werken met Felix Van Groeningen

Veerle Baetens wil een 50 : hoe wil ze gefilmd worden?

Veerle Baetens over Charlotte Vandermeersch

Nog niet genoeg?  Bekijk Johan Heldenberg

KLIK HIER VOOR HELDENBERGH

We hadden eerder al gesprekken met Johan Heldenbergh en de andere acteurs op de set.  Die zijn technisch beter (want gefilmd met een volledige, volwaardige en superieure ploeg), en u kunt ze hier nog altijd bekijken.

Iedereen content op de set van ‘The Broken Circle Breakdown’

– De muziek en het toneelstuk van ‘The Broken Circle Breakdown’

Voor de bioscoopreportage hadden we nog een bijkomend gesprek met Felix Van Groeningen. Heel uitgebreid en verzorgd gefilmd.  Met goeie klank.  Ook hier nog te bekijken.

Felix in eigen woorden

 

Trailer nog niet gezien?  KLIK HIER

 

 

 

Check Also

Jessica Woodworth over LUKA!

Woensdag 13 september verschijnt LUKA, geschreven en geregisseerd door Jessica Woodworth, de winnares van de Leeuw …