Veelbelovend Halloweenseizoen voor korte film De vijver

BRUSSEL, 27 oktober 2015.  ‘De vijver’, de korte horrorfilm van Jeroen Dumoulein is dit najaar uitgenodigd voor een reeks filmfestivals in de Verenigde Staten en Europa en breit daarmee een vervolg aan zijn internationale festivalcarrière.

‘De vijver’ is momenteel te zien tijdens het Puerto Rico Horror Film Fest (22-28 oktober) waar hij in het kortfilmprogramma ‘Home Sweet Home’ vertoond wordt. Eerder deze maand was de film ook al geselecteerd voor het Sacramento Horror Film Festival (9-11 oktober), waar hij bekroond werd met de Best of the Fest Award voor Artistic Direction en Set Design en het Screamfest Horror Film Festival in Los Angeles (13-22 oktober), het grootste en langstlopende horrorfestival van de Verenigde Staten. Daarnaast stelden Dumoulein en scenarist Michel Sabbe ‘De vijver’ afgelopen week persoonlijk voor tijdens het Regiofun International Film Festival in Polen (20-25 oktober) en speelde ‘De vijver’ verder ook op het Reggio Film Festival (20-26 oktober) in Italië.

In november staat dan weer het New York City Horror Film Festival (12-15 november) op de agenda, terwijl de film verder ook uitgenodigd is voor de officiële competitie van het Buried Alive Film Fest (14-15 november) in Atlanta. En ook FANCINE, het Fantastisch Filmfestival van Malaga (18-26 november), plaatste Dumouleins korte film op de affiche. Dichter bij huis is ‘De vijver’ nog te zien tijdens het genrefestival Meet Your Maker! dat op 10 december in Cinema RITS plaatsvindt.
‘De vijver’ is een poëtisch horrorverhaal dat zich afspeelt in het jaar 1900 en het verhaal vertelt van een meisje dat het mysterie van de angstaanjagende vijver achter het ouderlijke huis probeert te ontrafelen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Xenia Borremans – dochter van kunstenaar Michaël BorremansKirsten Pieters, Sara Debosschere en Tibo Vandenborre.

De film was eerder al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven, het Newport Beach Film Festival, de Leiden Short Film Experience en het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) waar De vijver de Sabam Prijs mee naar huis mocht nemen.

Jeroen Dumoulein verdiende recent nog zijn sporen als coregisseur van televisiereeksen als ‘Nieuw Texas’ en ‘Spitsbroers’ en staat ook mee in voor de regie van de nieuwe misdaadserie ‘Coppers’ die in 2016 verwacht wordt.

‘De vijver’ is een productie van Hendrik Verthé en Kobe Van Steenberghe voor a team productions (‘Image’, ‘Baghdad Messi’) in coproductie met Frank Van Passel van Caviar. De film kon rekenen op steun van het VAF.

Zie ook :

‘De vijver’ steekt de grote plas over

Check Also

Bekijk de eerste beelden van WIL!

Regisseur Tim Mielants pakt uit met de eerste beelden van zijn verfilming van het oorlogsdrama WIL, naar …