Vanja d’Alcantara blikt nieuwe film in met Matteo Simoni!

Cineaste Vanja d’Alcantara is net klaar met de opnames van haar derde langspeelfilm ‘Cap Farewell’, met onder meer Matteo Simoni. In 2010 debuteerde zij met ‘Beyond The Steppes’, over een gedwongen reis over de steppen van Centraal-Azië. In 2016 verscheen ‘Le Coeur Régulier’, opnieuw een reisverhaal naar een tijdloos Japans dorpje, gebaseerd op een roman van Olivier Adam. Maar nu, voor haar derde film, bleef de cineaste dicht bij huis.

In ‘Cap Farewell’ vertelt Vanja d’Alcantara het verhaal van de jonge Toni (24) die wordt vrijgelaten uit de gevangenis. Noodgedwongen keert ze terug naar haar moeder Betty, die zich tijdens haar afwezigheid over haar dochter Anna heeft ontfermt. Hoewel de relatie met haar moeder gespannen is, wil Toni de draad met haar dochter zo snel mogelijk weer oppakken. Ze vindt werk in de brouwerij van haar nonkel maar raakt als vanzelf weer betrokken bij de smokkelhandel van Max, haar jeugdliefde en de vader van haar dochter, voor wie ze in de gevangenis heeft gezeten. Langs alle kanten wordt Toni onder druk gezet en ze zal haar vechtlucht moeten tonen om zich uit deze giftige omgeving te bevrijden, indien ze haar plaats als moeder en vrijgevochten vrouw wil innemen.

De internationale cast bestaat uit de Franse Noée Abita, die werd bijgestaan door de Canadese Pascale Bussieères en de Belgische acteurs Olivier Gourmet en Matteo Simoni. De opnames vonden plaats in België en Nederland.

Check Also

FFG lanceert campagne Film Fest Gent 2024!

Film Fest Gent lanceert zijn visuele campagne voor de 51ste editie in het najaar, die …