Vacature bij het VAF!

Het Vlaams Audiovisueel Fonds is op zoek naar een projectbeheerder binnenlandse promotie en publieksontwikkeling.

Als projectbeheerder binnenlandse promotie & publieksontwikkeling maak je deel uit van de afdeling Publiek. Binnen het VAF/Filmfonds richten ze zich op de ervaring en beleving rond film en filmcultuur van een ruim publiek in Vlaanderen. Ze ontwikkelen subsidiemaatregelen en andere beleids- en sectorondersteunende initiatieven rond film en filmcultuur.

Functie

 • Je ontwikkelt een beleid rond algemene publieksontwikkeling in het Vlaamse filmlandschap en rond de binnenlandse promotie van Vlaamse films (in alle genres en formaten). Deze promotie in het binnenland draagt bij aan de vertoning en verspreiding van film en filmcultuur en is aanvullend op de promotie die door de betrokken spelers zelf wordt gevoerd.
 • Je zorgt voor de uitwerking, opvolging, analyse en evaluatie van acties rond binnenlandse promotie en publieksontwikkeling.
 • Je onderhoudt contacten met Vlaamse producenten en andere externe partners (distributeurs, vertoners, etc.) en volgt de evoluties in het landschap op.
 • Je gaat geregeld naar evenementen die aan jouw functie gerelateerd zijn, waaronder premières van Vlaamse creaties.

Je werkt nauw samen met de afdelingen Creatie, Flanders Image en VAF-communicatie voor specifieke promotie-acties. Als projectbeheerder rapporteer je aan het hoofd van de afdeling Publiek.

Profiel

 • Je bent vertrouwd met zowel analoge als digitale marketing- en communicatiestrategieën en tools.
 • Je hebt affiniteit met de Vlaamse filmwereld.
 • Je bent sterk in het uitbouwen en onderhouden van een netwerk in de sector.
 • Je neemt initiatief en draagt de verantwoordelijkheid over je eigen projecten.
 • Je bent vlot met Microsoft Office-toepassingen (Outlook, Excel, PowerPoint) en leert snel omgaan met nieuwe software.

Het VAF wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Om onze opdracht te realiseren is vooral jouw inzet en talent van belang. Daarom moedigen we iedereen aan, ongeacht gender, leeftijd, opleiding, handicap, culturele achtergrond of seksuele geaardheid, om te solliciteren.

Aanbod

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur binnen een toekomstgerichte organisatie.
 • Een boeiende en aangename werkomgeving: een prachtig gebouw centraal gelegen in Brussel en een tof team van ervaren en gemotiveerde collega’s.
 • Een billijke verloning aangepast aan je kennis en ervaring met heel wat extralegale voordelen: maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, verzekering gewaarborgd inkomen, opleidingsmogelijkheden en occasioneel exclusieve filmvertoningen.
 • Gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer of fietsvergoeding.
 • Flexibel werkkader met mogelijkheid tot thuiswerk.

Interesse?

Reageren kan tot en met 1 juni 2023. Interesse? Stuur dan je motivatiebrief met cv via e-mail naar Frederik Beernaert, zakelijk leider, fbeernaert@vaf.be. Voor vragen in verband met de functie kan je terecht bij Diana Raspoet, hoofd afdeling Publiek via draspoet@vaf.be.

Op basis van de ingestuurde kandidaturen maken ze een selectie van kandidaten die ze uitgenodigen voor een gesprek. Ze brengen iedereen per mail op de hoogte, tegen ten laatste 9 juni. De selectiegesprekken gaan door in de week van 12 of 19 juni 2023. Na de eerste gesprekken voorzien ze een korte opdracht ter voorbereiding van het tweede gesprek. Hierover zullen ze je later informeren.

Idealiter vervoeg je het VAF-team begin september 2023.

Check Also

Mee op zee met ZODIAC!

Afgelopen week werd de kortfilm ZODIAC gedraaid op zee, voor de kust in Nieuwpoort. Fotograaf …