Vacature bij Dalton Distribution!

Fonk vzw is op zoek naar een nieuwe coördinator (m/v/x) distributiewerking voor Dalton Distribution.

Fonk vzw is een Leuvense filmvereniging, opgericht in 1995, met een brede waaier aan activiteiten, gaande van filmfestival-organisatie over bioscoopexploitatie tot filmproductie, filmpromotie, filmeducatie en filmdistributie.  De bekendste projecten van Fonk vzw zijn Kortfilmfestival Leuven, het Internationaal Documentaire Filmfestival DOCVILLE, Dalton Distribution, Zomerfilms en Cinema ZED (Leuven en Hasselt).
Fonk vzw krijgt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers over de vloer en telt om en bij 35 werknemers. De kantoren zijn gevestigd in het centrum van Leuven.


Dalton Distribution
is een non-profit filmdistributeur, ontstaan uit de werking van DOCVILLE en Kortfilmfestival Leuven en verzelfstandigd in 2013. De catalogus bestaat uit documentaires, kortfilms en kortfilmcompilaties voor kinderen. De focus ligt daarbij sterk -maar zeker niet exclusief- op Vlaamse producties. De distributiewerking omvat theatrical releases (bioscoop en CC’s), VOD, TV en, in mindere mate, DVD en Bluray. Daarnaast runt Dalton Distribution ook een eigen streaming platform, Dalton.be. Samenwerkingen opzetten, outreach en een intensieve publiekswerking maken een belangrijk deel uit van de werking.

DE JOB

Fonk vzw gaat op zoek naar een nieuwe coördinator voor Dalton Distribution. De ploeg van Dalton is klein en bijgevolg is ook het takenpakket voor de coördinator erg divers:

 •  je stelt de catalogus samen: door het visioneren en vervolgens selecteren van films, het onderhandelen met de rechthebbenden over de modaliteiten van het distributiecontract.
 •  je stelt een releaseplan op: je gaat op zoek naar doelgroepen en samenwerkingen, bedenkt communicatiestrategieën om je publiek te bereiken. Je volgt het promotiewerk (print, mediapartners, online ads, mailings e;d.m.) nauwgezet op.
 • je organiseert persvisies en zorgt ervoor dat je films worden opgepikt in de nationale pers. Je organiseert interviews en volgt die op.
 • je voert de onderhandelingen met de vertoners (festivals, bioscoopzalen, ..), zenders (VOD platformen, televisie, …) en andere intermediairen.
 • je volgt de educatieve omkadering van Dalton (Filmklap) op en zorgt dat er educatief materiaal wordt aangemaakt en verspreid naar scholen.
 • je coördineert de werking van Dalton.be: samenwerkingen (CinéBib), updates, je overziet de catalogus en bepaalt de strategie.
 •  je onderhoudt nauwe contacten met de filmsector (producenten, regisseurs) en bent hun aanspreekpunt.
 •  je volgt nauwgezet bezoek- en verkoopcijfers op,  facturatie en afrekeningen.
 • je stuurt een klein team aan: je directe medewerker, lay-outer en monteur/technici.

VEREISTEN

Het takenpakket is divers, de vereisten bijgevolg ook.

 • je hebt minstens 5 jaar ervaring in de filmwereld. Je volgt de ontwikkelingen in de sector op de voet en hebt reeds een netwerk opgebouwd. Je bent uiteraard een trouwe bezoeker van DOCVILLE en het Kortfilmfestival.
 •  je houdt van documentaires en kortfilms en kan dat enthousiasme ook overbrengen op anderen. Je beschouwt het als je persoonlijke missie om het publiek voor documentaires en kortfilms te vergroten, via alle mogelijke kanalen.
 •  je bent creatief met beperkte middelen en combineert liefde voor de zevende kunst met een commerciële feel
 • je bent een goede netwerker
 • je bent een organisator:  een goed planner, iemand die van aanpakken weet en efficiënt werkt.
 • goede kennis van het Engels en, Frans is belangrijk.
 • kandidaten wonen bij voorkeur in de regio Leuven.

AANBOD

Een fulltime contract van onbepaalde duur. Het werkschema vraagt wat flexibiliteit; geregeld omvat het avond- of weekendwerk. De werkplaats is het hoofdkwartier van Fonk vzw, in het centrum van Leuven. Voorziene indiensttreding: 1 maart 2023

SOLLICITEREN

Mail een motivatiebrief CV naar johan@fonk.be. De deadline is 9 januari 2023.

Check Also

Jobstudent gezocht bij Cinema ZED!

Fonk Vzw, de organisatie achter Cinema ZED, is op zoek naar een jobstudent projectie. Projectionisten …