‘Trippel Trappel’ is nu uit

Het was u misschien nog niet opgevallen, maar er is deze week nog een Vlaamse film geopend.  Of een deels Vlaamse film.  Eigenlijk is ‘Trippel Trappel’ een Nederlands-Belgische film.  En het gaat om een animatiefilm voor de allerkleinsten.  Deze week was er een première in Antwerpen, maar met de drukte van het Film Fest Gent geraakten we daar niet.  Toch bereiken ons uitsluitend zeer positieve berichten.  De film draait sinds deze week in maar liefst 46 zalen over heel België.  Wie op zoek is naar een sinterklaasfilm waar kinderen tussen 3 en 7 jaar iets aan kunnen hebben en waar je als volwassene graag naar meekijkt, dan zit je volgens onze kinderfilmspionnen bij ‘Trippel Trappel’ vermoedelijk aan het juiste adres.

KLIK HIER om de trailer te bekijken

‘Trippel Trappel’ is voor 50% Vlaams. Alle achtergronden die je in de film te zien krijgt, zijn in Vlaanderen, de hele film is in Luik ingekleurd en de liedjes zijn gecomponeerd door Miguel Wiels. Alle stemopnames zijn gerealiseerd bij Sonicville in Brussel en de score werd opgenomen door het Koninklijk Symphonisch Orkest van Luik.

Voor de Vlaamse versie zorgde Hilde Van Mieghem voor de stemmenregie van onder meer Matteo Simoni (Fretje), Tine Van den Wyngaert (Kari), Bruno Vanden Broecke (Takkie), Jakob Beks (Rat), Iwein Segers (Bello) en William Boeva (Knijn).

In de avontuurlijke en ontroerende familiefilm Trippel Trappel willen de huisdieren ook Sinterklaas vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Onder leiding van de stoere Fretje maken ze hun eigen verlanglijstjes. En omdat het al bijna pakjesavond is, brengt Fretje samen met zijn vrienden de komische Takkie en de verlegen Kari, de lijstjes zelf naar Sinterklaas.

Het wordt een spannende tocht langs grote en kleine gevaren. Eenmaal op de boot aangekomen lijkt hun plan zelfs bijna te mislukken door de hebberige en manipulatieve Rat. De dieren stellen alles in het werk om met hulp van Sinterklaas terug te komen met cadeaus en zo eindelijk een keer Dierensinterklaas te kunnen vieren …

Nederlands-Belgische coproductie

De Belgische co-producent is onder meer Vivi Film van Viviane Vanfleteren, die eerder ‘Les Triplettes de Belleville’ (2003) en ‘Brendan, the Secret of Kells’ (2009) coproduceerde.

‘Trippel Trappel’ werd hand-getekend in de Anikey Studio (Den Haag) door een 20-tal animatoren onder leiding van regisseurs Albert ’t Hooft en Paco Vink. In de Vlaamse animatiestudio Creative Conspiracy in Gent werden de achtergronden gemaakt, en de film is ingekleurd in de Waalse animatiestudio Digital Graphics. De liedjes werden gecomponeerd door Miguel Wiels, de filmmuziek door Vidjay Beerepoot. Het Koninklijk Philharmonisch Orkest van Luik voerde de muziek uit.

Een getekende film

Een van de meest in het oog springende eigenschappen van deze animatiefilm is dat er heel bewust is gekozen voor een lijnvoering die verraadt dat het getekend is en voor achtergronden waarbij je de penseelstreek kunt zien – af en toe zie je de schetslijnen er doorheen en beseft de kijker ‘Wow ! Het is getekend !’.

Check Also

Belgische première van ‘Human Forever’

Gisteren ging de documentairefilm ‘Human Forever’ in Belgische première in een tot de nok gevulde …