Triggerfinger en Henny Vrienten maken soundtrack van Nic Balthazars ‘Say Something Funny’

Brussel, 18 september 2015. Henny Vrienten (voormalig zanger van de Nederlandse groep Doe Maar) zal de muziek schrijven en duikt de studio in met Triggerfinger die de muziek zal uitvoeren.

“Ik vind het een fantastische band. Ik ga precies de muziek maken die ik wil maken en hoop dat Triggerfinger die gaat spelen.”, zegt Henny Vrienten. “Maar de neuzen staan dezelfde kant op, ze zijn erg enthousiast.”, voegt hij daar lachend aan toe.
Vrienten werkte al eerder met Nic Balthazar samen. In 2012 maakte hij de muziek voor diens film Tot Altijd.

De Belgische muziekband Triggerfinger – bestaande uit zanger en gitarist Ruben Block, bassist Paul Van Bruystegem en drummer Mario Goossens – zetten mee hun schouders onder de soundtrack. De in binnen- en buitenland bekende groep won al talloze prijzen, waaronder recentelijk nog Beste Groep bij de MIA’s 2014.

‘Say Something Funny’ gaat in op de alsmaar groeiende prestatiedruk in onze maatschappij en de vaak catastrofale gevolgen voor wie die druk niet aankan. De hoofdrollen worden vertolkt door Peter Van den Begin, Barbara Sarafian, Jeroen Leenders, Josse De Pauw, Rik Verheye, Kamal Kharmach, Leen Dendievel en Veerle Malschaert. Peter Van den Begin speelt een gevestigde comedian die geconfronteerd wordt met een jonge, rijzende ster binnen het comedy wereldje. Maar meer nog dan door de moordende concurrentie, wordt hij onderuit gehaald door zijn eigen knagende onzekerheid.

 

‘Say Something Funny’ wordt opgenomen tussen 17 augustus en 5 oktober (34 draaidagen), is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar en wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in co-productie met Entre Chien et Loup, Eyeworks Nederland, één en SCIO Productions.

De film komt tot stand met de steun van VAF/Filmfonds, Screen Flanders, het Agentschap Ondernemen, het Stap Programma van Telenet, Kinepolis Film Distribution, de Franse gemeenschap, de Belgische tax shelter voor filmfinanciering en de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds. Filmverdeler is KFD (Kinepolis Film Distribution) die de film in het najaar van 2016 in de zalen

Check Also

‘Back To Black’ en Hooverphonic in de Roma!

In juli is het exact 13 jaar geleden dat we afscheid namen van één van …