Tine Embrechts over ‘Moroccan Gigolos’

‘Moroccan Gigolos’ is niet meteen een film waarin je Tine Embrechts verwacht te zien opdagen.  Niet alleen omdat de blonde Vlaamse actrice eigenlijk vooral theater-en tv-werk doet en omdat het hier een Franstalige bioscoopfilm betreft, maar ook omdat de film zich afspeelt in Brussel en de camera zich vooral richt op het soort personages dat in ‘Les Barons’ had kunnen rondlopen : anderskleurige, nieuwe Belgen die een heel andere energie hebben de figuren die we in onze eigen beeldcultuur gewend zijn. Maar het is wel degelijk Tine Embrechts, jawel, de dame van ‘Quiz me Quick’, ‘Tegen de Sterren Op’ en ‘Anneliezen’.  Wij vroegen haar hoe ze in deze film terecht kwam en wat haar ervaringen waren.  En nog veel meer.  Kijk en luister zelf.

 

Een stoute madam

 

‘Moroccan Gigolos’ is een film over drie jongemannen die samen een snackbar willen beginnen in een pand dat verhuurd wordt door het personage van Tine Embrechts.  Zij gebruikt allerlei valse argumenten om die huurprijs onredelijk hoog op te drijven.  En die arme jongens laten zich vangen.  Ze zijn ook wel wat naïef, jongens zonder veel bagage, zonder veel scholing, maar vol goeie wil.

 

Een stoute film

 

De film is geregisseerd door Ismaël Saidi, een Belg van Marokkaanse origine. In de hoofdrollen zien we drie jongeren van verschillende origine. Zoals hij het zelf zegt : un black, un blanc et un beur.  En er mag in die film al eens iets gezegd worden dat in andere films niet gezegd kan worden.  Ismaël Saidi neemt het niet zo nauw met politieke correctheid, hij wil vooral het publiek aan het lachen brengen.   Daarover en over tal van andere zaken hebben we hem en haar geïnterviewd. Hier kunt u het interview met Tine bekijken, als je helemaal onderaan klikt, kan je doorschakelen naar het interview met Ismaël Saidi.

 

Brave Tine

Dit zijn zaken waarover we met Tine Embrechts hebben gesproken. Klik om de items om haar aan het woord te zien en te horen.

 

 

 

 

–       Tine Embrechts in ‘Moroccan Gigolos’

–       Tine vond de brutaliteit van ‘Moroccan Gigolos’ heel mooi

–       Tine is redelijk serieus in ‘Moroccan Gigolos’

–       Tine Embrechts over Ismaël Saidi

–       Tine Embrechts kende Ismaël Saidi niet

–       Tine Embrechts in het Frans

–       Tine Embrechts heeft een andere energie in het Frans

–       Tine werd op afstand bediend door de Canadezen

–       Tine moet Vlaams publiek naar cinema lokken

–       Tine Embrechts staat niet echt bekend als een filmactrice

–       Tine Embrechts ontdekt nieuwe cinema en nieuwe sfeer

 

 

Zie ook :

 

Ismaël Saidi over ‘Moroccan Gigolos’

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …