Tim Truyens over Inert!

Tim Truyens’ kortfilm inert is te zien op het Brussels International Fantastic Film Festival. De film doet mee aan de Belgian Short Films Competition.

inert is een psychologische slow burn-horrorfilm. De film vertelt het verhaal van Casper die na de dood van zijn vader last heeft van zelfverwijt en posttraumatische stress. Langzaam maar zeker wordt Casper daardoor in een hoek gedreven en gedwongen om zichzelf onder ogen te zien.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Willem Herbots (wtFOCK), Inge Paulussen (Beau Séjour, Clan) en Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, De Twaalf). De film werd eerder opgenomen in de officiële selectie van Kortfilmfestival Leuven 2022.

Regisseur Truyens studeerde Regie-Fictie aan filmschool RITCS en is momenteel bezig aan de masteropleiding Film. Eerder maakte hij al de kortfilms Gezegd & Gezwegen (2018) en Zing Voor Me (2017) met in de hoofdrollen Bert Verbeke en Erik Goris.

Samen met Jaap van Veen, Jordi Rottier, Kobe Vangronsveld en Tim Tielemans maakt Truyens deel uit van MAKKET, een jong collectief dat online content maakt. Hun eerste project was 22/3, wij waren daar, een fictiereeks over de terreur aanslag in Luchthaven Zaventem, die te zien is op VTM GO.

Het BIFFF is een gevuld festival van masterclasses met prestigieuze gasten over levendige debatten, tot uitzonderlijke tentoonstellingen en adembenemende animatie. De focus ligt op de genres fantasie en horror.

inert is te zien op 15 april 2023 te Brussel om 12u, tickets en info vind je hier! Het BIFFF gaat door van 11 tot en met 23 april in Brussels Expo op de Heizel.

Check Also

‘Small Things Like These’ van Tim Mielants valt in de prijzen op Berlinale!

De Britse actrice Emily Watson wint voor haar acteerprestatie in Tim Mielants’ film Small ‘Things …