Throwback: Zillion op De Ensors!

Zillion was één van de grote winnaars tijdens de Ensor uitreiking in Oostende, de film won maar liefst vier beeldjes. De film speelt nu al meer dan een half jaar in de bioscoopzalen en lokte al bijna 700.000 bezoekers. Het is misschien wel de laatste kans als je hem nog wil zien in de cinema; hij speelt nog in Kinepolis Antwerpen!

Matteo Simoni (Marina, Callboys) werd bekroond met de Ensor voor Beste Acteerprestatie in een Ondersteunende Rol voor de vertolking van notoire Dennis Black Magic. Verder won Geert Paredis voor Beste Art Direction, Catherine Van Bree voor Beste Kostuum en Bert Jacobs voor Beste Montage.

Zillion
was daarnaast de Vlaamse film die het meeste publiek in de cinemazalen kreeg, daarvoor mocht regisseur Robin Pront (D’Ardennen) en producer Hilde De Laere de Box Office Award in ontvangst nemen.

We gaan terug naar het jaar 1997. Frank Verstraeten, een computergenie met een neus voor zaken, een fascinatie voor het nachtleven en een ongezonde bewijsdrang, wil slechts één ding: een eigen discotheek die de concurrentie niet alleen overtreft maar simpelweg vernedert.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor oa. Charlotte Timmers (Billie vs Benjamin), Jonas Vermeulen (In Vlaamse Velden), Barbara Sarafian (Aanrijding In Moskou) en Frank Vercruyssen (Anyway The Wind Blows). Pront schreef met Kevin Meul (Rebel) het scenario. Samen maakten ze ook de kortfilm Zuur, een deel van de kortfilmreeks Lockdown voor Eén. Zillion trok de eerste week al maar liefst 132.000 kijkers naar de cinemazalen.

Zillion is nog te zien in Kinepolis Antwerpen!

Check Also

Opnames ‘Patsers’ gaan 22 juli 2024 van start!

De opnames van de film ‘Patsers’ gaan vanaf 22 juli van start in Antwerpen. Ook …