The Rhythm Junks verzorgen de soundtrack voor ‘Los Flamencos’

“The Rhythm Junks” maken de soundtrack en “Barefoot and The Shoes” staan in voor de creditsong voor de bioscoopfilm ‘Los Flamencos’.

 

Het nummer “Shake Some Dust !” wordt de creditsong van de langspeelfilm ‘Los Flamencos’.            Het nummer werd gecomponeerd door Barefoot and The Shoes (de Belgische groep rond Brent “Buckler” Barefoot ) en zal vanaf maandag 19 augustus te downloaden zijn via iTunes (Minds Meet / Wild Cherry Music).  De filmmuziek zelf is van The Rhythm Junks, de groep rond Steven De Bruyn.

Barefoot and the Shoes : “Wij vinden het super dat wij gevraagd zijn voor de credit song

Barefoot and the Shoes

van de film Los Flamencos. Wij hebben nu al zin om de videoclip op te nemen en de film in de bioscoop te zien.”

Steven De Bruyn (The Rhythm Junks) : “Het was fijn om onze tanden eens te kunnen zetten in de wereld van de mariachi muziek en dat met voor ons atypische instrumenten (ukulele, resonator mandoline, violofoon,…).”

Wim Coryn (Wild Cherry Consult, muziek adviseur ‘Los Flamencos’) : “Het siert de regisseur Daniel Lambo en de producent dat ze een jonge groep als ‘Barefoot and The Shoes’ zo’n kans aanreiken om hun muziek bij een groot publiek kenbaar te maken. Ook de keuze om The Rhythm Junks de soundtrack van de film te laten maken, toont aan dat ze openstaan voor muzikale suggesties die soms afwijken van de gebruikelijke muzikale clichés.”

Tomas Leyers (Producer ‘Los Flamencos’) : “Ongelofelijk hoe krachtig ‘Barefoot and The Shoes’ in één song, het verhaal van de film weten te vatten en te voorzien van een stevige scheut muziek met ballen. An instant Classic !”

 

Over ‘Los Flamencos’ :

‘Los Flamencos’ is de nieuwe langspeelfilm van Daniel Lambo. De film vertelt het verhaal van de drie stokoude gebroeders Fleminckx (Herwig Ilegems, Peter Van den Eede, Mark Verstraete). In hun jonge jaren waren ze de schrik van Turnhout, maar nu, op het einde van hun leven, zitten ze financieel aan de grond. Raoul, de man met het plan, overtuigt zijn twee broers nog één grote slag te slaan: de kluis van een bank openbreken via de aanpalende woning… een begrafenisonderneming. Maar de dementerende César die vroeger altijd de vluchtauto’s bestuurde, krijgt nu amper nog een schommelstoel in gang. En de stomme Pé draagt nu pampers en zonder zijn tanden lijkt hij weer klaar voor borstvoeding. Zijn deze krasse knarren op krukken en steunzolen nog wel in staat een bank te kraken? En vinden ze elk wat ze echt zoeken – de verloren liefde, een eigen stem of simpelweg een waardig leven – wel in de bankkluis?

Naast de drie hoofdrolspelers bestaat de cast uit Koen De Bouw, Jonas Van Geel, Sien Eggers, Philippe Geubels, Ben Segers, Iwein Segers en Kim Hertogs.

 

Zie ook :

 

–       De trailer van ‘Los Flamencos’ swingt!

–       Het Filmfestival van Oostende opent tweemaal Vlaams

–       Daniel Lambo over ‘Los Flamencos’

Check Also

Nabil Mallat over zijn rol in ‘Juliet’!

Nabil Mallat (Cool Abdoul, Patser) speelt in ‘Juliet’, een nieuwe reeks van Anke Blondé, aan …