‘The Broken Circle Breakdown’ wint nu ook de publieksprijs in Key West (Florida)

KEY WEST/BRUSSEL, 17 november 2013. Het blijft prijzen regenen voor ‘The Broken Circle Breakdown’. Nadat de film van Felix Van Groeningen eerder dit weekend de Publieksprijs won op het Europees Filmfestival van Sevilla, maakten de organisatoren van het Key West Film Festival (13-17 november) zopas bekend dat de film er de Best Foreign Feature Film Audience Award heeft gewonnen. 

EEN STAPJE IN DE RICHTING VAN DE OSCARS

 

‘Dit is opnieuw fantastisch nieuws,’ verklaarde Felix van Groeningen in een eerste reactie. ‘het maakt het er alleen maar spannender op voor het grote awards-seizoen dat er aankomt in de VS. Ik heb het al eerder gezegd, maar een mooiere erkenning dan een publieksprijs kan ik niet bedenken.’

 

FAVORIET VOOR DE EUROPESE FILMPRIJZEN

 

Vorige week maakte de European Film Academy (EFA) nog in Sevilla bekend dat ‘The Broken Circle Breakdown’ als enige speelfilm dit jaar genomineerd is in de vijf belangrijkste categorieën voor de European Film Awards, het Europese broertje van de Oscars. Deze worden begin december in Berlijn uitgereikt. Naast de vijf hoofdcategorieën (Beste Film, Best Regisseur, Beste Scenario, Beste Acteur, Beste Actrice), werd hij ook hier genomineerd voor de publieksprijs, de EFA People’s Choice Award. Verder vertegenwoordigt de film ons land dit jaar ook bij de Academy Awards, de Amerikaanse Oscars.

 

COMPLEET MET BLUEGRASS SOUNDTRACK

 

advertentie in The Hollywood Reporter… De opmars naar Hollywood lijkt begonnen.

‘The Broken Circle Breakdown’ werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. In de hoofdrollen zien we Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en Nell Cattrysse. Ruben Impens stond achter de camera terwijl Nico Leunen de montage voor zijn rekening nam. De bluegrass soundtrack van de film is van de hand van The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn ErikssonDirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet produceerde de film.

 

Bij ons is de film ondertussen uit op Bluray en dvd (via Lumière), en te bekijken via VOD. De film lokte hier ook bijna 400.000 bezoekers naar de bioscoop. In Frankrijk, waar de film als ‘Alabama Monroe’ op de affiche staat, werd dit weekend de kaap van de 200.000 bezoekers gepasseerd.

Het jaarlijkse Key West Film Festival vindt plaats in Key West in de Amerikaanse staat Florida. De organisatoren stellen zich tot doel om een brede waaier aan wereld- en locale cinema voor te stellen aan het publiek. Het festivalpubliek is de jury die oordeelt over het palmares.

‘The Broken Circle Breakdown’ kon rekenen op steun van het VAF

Zie ook :

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’ 

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …