‘The Broken Circle Breakdown’ wint nu ook in Hawaï

20 oktober 2013. Felix van Groeningens ‘The Broken Circle Breakdown’ heeft The Princess Dialta Alliata di Montereale Award for Best Film gewonnen op de 33e editie van het Hawai’i International Film Festival (10-20 oktober). De Belgische kandidaat voor de Oscars werd er in de EuroCinema Hawai’i Competitie vertoond. 

‘The Broken Circle Breakdown’ blijft in de prijzen vallen. Naast de Prijs voor Beste Film in Hawaii, ontving hij eerder dit jaar o.a. de Panorama Publieksprijs en het Europa Cinemas Label op het Internationaal Filmfestival van Berlijn, en wist hij tijdens het Tribeca Film Festival in New York de prijs voor Beste Actrice en Beste Scenario in de wacht te slepen. Verder won de film al diverse publieksprijzen op festivals in o.a. Kopenhagen en Montréal, terwijl Felix van Groeningen door het Amerikaanse entertainmentvakblad ‘Variety’ tot Euro Director to Watch werd uitgeroepen. De film ging ook aan de haal met negen Ensors voor de Vlaamse Film. Bijna 400.000 mensen gingen de film bij ons in de bioscoop bekijken. Ondertussen is hij ook uit op dvd, bluray en via vod.

 

Had u al gestemd voor de European Film Awards?

Verder is de film bij de drie finalisten voor de LUX Prijs 2013 van het Europees Parlement en dingt hij dit jaar mee naar de European Film Awards en diens People’s Choice Award waarbij het Europese filmpubliek nog tot het einde van deze maand kan via deze link. De film is voor genomineerd voor de juryprijzen van de Europese Film Awards, die in december worden uitgereikt in Berlijn.  In december zullen we ook te weten komen of de film, die door ons land is ingezonden als de Belgische kandidaat voor de Oscars, een nominatie voor ‘s werelds befaamdste filmprijzen in de wacht sleept.

 

180.000. bezoekers in Frankrijk

‘The Broken Circle Breakdown’ werd ondertussen ook wereldwijd verkocht. Het bluegrass-getinte drama kwam eind augustus uit in de Franse bioscopen onder de titel ‘Alabama Monroe’ en bereikt daar na een sterke start de kaap van 180.000 bezoekers. De Amerikaanse release staat gepland voor begin november.

De film werd geschreven door Felix van Groeningen en Carl Joos, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels. Ruben Impens stond achter de camera terwijl Nico Leunen de montage voor zijn rekening nam. De bluegrass soundtrack van de film is van de hand van The Broken Circle Breakdown Band o.l.v. Bjorn ErikssonDirk Impens van het Gentse productiehuis Menuet produceerde de film.

 

Het Hawai’i International Film Festival werd voor het eerst in 1981 georganiseerd. Naast ruim aandacht voor filmproducties uit Azië en de Pacific Rim (Stille Oceaanregio), toont het jaarlijks ook een ruime selectie wereldcinema. De Europese films worden in de EuroCinema Hawai’i Competitie vertoond, een initiatief van de op Hawaii residerende Princess Dialta Alliata di Montereale. Eerdere winnaars van de Prijs voor Beste Film zijn o.a. Paolo en Vittorio Taviani met ‘Caesar Must Die’ en Lynne Ramsay met ‘We Need to Talk About Kevin’.

‘The Broken Circle Breakdown’ kon rekenen op steun van het VAF

Zie ook :

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …