‘The Broken Circle Breakdown’ in Concert

De nieuwe film van Felix Van Groeningen bevat veel muziek.  Bluegrass en country voornamelijk.  Pardon? Jaja, bluegrass en country.  Bent u ook al geneigd om wenkbrauwen te fronsen bij het vernemen in welke genres de muziek van de film zich situeert, dan weet u net als ons te weinig van de muziek in kwestie om uw oordeel te staven.  U hebt met andere woorden last van vooroordelen.

Het is niet dat u echt moet openstaan voor nieuwigheden om de muziek een kans te geven. Want we spreken hier over genres die flink wat traditioneler zijn dan veel van de muziek die u en ik hele dagen beluisteren.  Eigenlijk moet u de muziek gewoon eens een kans geven.  Kent u de soundtrack van ‘Brother Where Art Thou?’, de film van de gebroeders Coen? Het album van de film was goed voor zeven miljoen verkochte exemplaren.  Natuurlijk, je kreeg er George Clooney bovenop.  Maar in ‘The Broken Circle Breakdown’ heb je Johan Heldenbergh en Veerle Baetens.  Die intussen zelf ook grote fans zijn van het genre en het ook uitstekend kunnen brengen.  Veerle Baetens had ook last van vooroordelen, maar zegt nu zelf : ‘Ik ben er wel verliefd op geworden.’  Op de muziek bedoelt ze.  ‘Muziek met een vrolijke buitenkant en een zeer trieste binnenkant.’ Klik op de rubriek hieronder en zij en haar collega’s vertellen u meer.

De muziek uit ‘The Broken Circle’

en ook in een recente babbel had ze het erover

Veerle Baetens gaat diep

Tijdens de opnamen van de film hebben de acteurs onder meer live opgetreden in Café ’t Damberd in Gent en in de Roma in Antwerpen.  En nu toch blijkt dat ze het kunnen, willen ze het nog eens doen, maar dan voor echt.

De muziek in de film is gecomponeerd door Bjorn Eriksson van Maxon Blewitt, die zelf rondtoert met zo’n repertoire.  Wanneer hij optreedt met zijn bluegrass laat hij de vrouwelijke stem vertolken door zijn partner Nathalie Delcroix, die we natuurlijk kennen van Laïs.  Hoe dat dan klinkt, kan u zien op de site van concertzaal AB, waar je een concert van hen kunt bekijken : Concert Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix

 

Dit alles als lange aanloop naar datgene waar het om draait : het concert met de muziek uit de film.  Noteer alvast plaats en datum van het gebeuren : zondag 2 december in de Roma in Antwerpen.  Daar zal een band met onder meer Bjorn Eriksson, Veerle Baetens en Johan Heldenbergh de muziek van de film brengen.  En mocht je nog twijfelen aan de zangkunsten van Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, bekijk dan zeker eens de trailer van de film.


 

Wellicht zullen er nog wel concerten volgen in andere steden, maar je kan best het zekere voor het onzekere nemen.

Zie ook nog :

‘The Broken Circle Breakdown’ opent het Filmfestival van Gent

Johan Heldenberg is een geschenk voor de mensheid

Felix Van Groeningen over ‘The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …