‘The Broken Circle Breakdown’ geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn!!!

Felix van Groeningens ‘The Broken Circle Breakdown’ is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Berlijn (7 – 17 februari), dat werd zopas bekend gemaakt door de Berlinale. De film met in de hoofdrollen Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, die in eigen land goed op weg is om de meest succesvolle Vlaamse film van 2012 te worden, wordt er opgenomen in het Panorama-programma. De vierde langspeelfilm van Felix van Groeningen krijgt zo zijn internationale première.

‘Een derde van het programma werd ondertussen al geselecteerd’, legt Panorama-directeur Wieland Speck uit in een persbericht.Daarbij licht hij ook de naam van Felix van Groeningen toe wanneer het gaat over de uitgekozen films. ‘Naast het werk van Europese filmmakers als Lars Kraume en Felix Van Groeningen hebben ook Aziatische films een diepe indruk nagelaten’.

In totaal zullen zo’n 50 films vertoond worden in het Panorama, Panorama Special en Panorama Dokumente programma. ‘The Broken Circle Breakdown’ is een productie van Dirk Impens voor het Gentse productiehuis Menuet en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Eerder werd ook al bekend gemaakt dat ‘Nono, het Zigzagkind’ en de Franstalige Belgische film ‘Twa Timoun’ geselecteerd zijn voor de sectie Generation Kplus, de sectie jeugdfilms van het Filmfestival van Berlijn.

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …