‘The Broken Circle Breakdown’ op het Tribeca Film Festival in New York

De internationale carrière van ’The Broken Circle Breakdown’ stilaan op kruissnelheid

BRUSSEL/NEW YORK, 6 maart 2013. Nadat ‘The Broken Circle Breakdown’ recent op het gerenommeerde Festival van Berlijn in de prijzen viel, lijkt de internationale carrière van de film van Felix van Groeningen helemaal gelanceerd.  De prent is nu geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Tribeca International Film Festival in New York (17 – 28 april). Dat maakte het festival vandaag bekend.  Het Tribeca Film Festival geniet in Amerika en ver daarbuiten een enorme reputatie. Het werd in 2002 opgericht door onder meer  Robert De Niro.

Samen met nog 11 andere titels maakt ‘The Broken Circle Breakdown’ in New York deel uit van de ‘World Narrative Competition’. In die selectie veel alternatieve films van over de hele wereld, meestal geregisseerd door filmmakers die hier compleet onbekend zijn. De bekendste naam is die van Laurie Collyer, die eerder de bekroonde film ‘Sherrybaby’ maakte met Maggie Gyllenhaal.  In haar nieuwste spelen Naomi Watts en Matt Dillon de hoofdrollen. Volgens het festival weerspiegelt de selectie van de ‘World Narrative Competition’ de universele kracht van film en van het vertellen van verhalen. Om de dialoog tussen Amerikaanse filmmakers en internationale regisseurs te stimuleren, kiest Tribeca voor een competitie ‘die de kwaliteit en diversiteit van de hedendaagse cinema vertegenwoordigt, met universele thema’s.’

 

Intussen hebben bij ons meer dan 370.000 bezoekers de film van Felix Van Groeningen gezien.  Daarmee is ‘The Broken Circle Breakdown’ de meest bekeken Belgische film van het voorbije jaar. Tijdens het Filmfestival van Berlijn werd ‘The Broken Circle Breakdown’ bovendien al verkocht aan bijna 30 landen, en wordt er over de mogelijke release in diverse andere territoria nog druk onderhandeld. In Frankrijk wordt ‘The Broken Circle Breakdown’ later dit jaar op 100 kopieën uitgebracht, in Duitsland komt de film op 80 kopieën in roulatie.

 

Het prestigieuze Tribeca Film Festival werd in 2002 opgericht door onder meer filmster Robert De Niro en maakte er zijn missie van om filmmakers een zo breed mogelijk platform te bieden voor hun werk. Sinds de oprichting screende het festival al meer dan 1.300 films uit meer dan 80 landen.

Zie ook :

Alles over ‘The Broken Circle Breakdown’

Check Also

Baloji wint de New Voice Award in Cannes!

Augure, of Omen, van de Belgisch-Congolese filmmaker Baloji, won zojuist de ‘New Voice Prize‘ op …