‘The Best Of Dorien B.’ wint Best International First Feature Award in Galway!

Kim Snauwaert

Gisteren viel The Best Of Dorien B., de debuutfilm van Anke Blondé, op het Galway Film Festival in Ierland in de prijzen en werd er bekroond met de Best International First Feature Award. Eerder dit jaar kreeg de film op het Lucca Filmfestival in Italië ook al een speciale vermelding van de jury, die werd voorgezeten door de Nederlandse acteur Rutger Hauer. Ze waren unaniem onder de indruk van de schoonheid en de complexiteit van de film en vooral van actrice Kim Snauwaert, die de rol van Dorien met een ongelooflijke generositeit vertolkt.

The Best Of Dorien B. is een komisch drama. We volgen de lotgevallen van Dorien (37) die alles heeft om gelukkig te zijn, een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht. Dorien evalueert haar leven, is dit het dan?

Behalve Kim Snauwaert spelen ook Jelle De Beule, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Robrecht Vanden Thoren en Wine Dierickx de pannen van het dak.

Zaterdag was hoofdrolspeelster Kim Snauwaert op het Galway Film Festival te gast. Ze mocht er The Best Of Dorien B. aan de talrijke filmliefhebbers van het festival voorstellen. Daarvoor mat ze zich de look van een Pulp Fiction-personage aan, omdat ze er zin had. Van de organisatoren kreeg ze te horen dat zij Anke Blondés film fantastisch vonden. De reacties van het publiek waren bijzonder positief, er werd vaak gelachen, en na de vertoning volgde een Q&A. Op zondag werd bekendgemaakt dat de Best International First Feature Award aan The Best Of Dorien B. werd toegekend.

Check Also

Inhuldiging muurschildering en nieuwe Chantal Akermandreef!

Chantal Akerman in de kijker: De Stad Brussel wijdt een fresco en een steegje in …