The Best of Dorien B. geselecteerd voor Europe! Voices of Women in Film

Kim Snauwaert en Jelle De Beul

Anke Blondés speelfilmdebuut The Best of Dorien B. is geselecteerd voor Europe! Voices of Women in Film, een showcase van opmerkelijke films van vrouwelijke Europese filmmakers tijdens het Sydney Film Festival in Australië (5-16 juni). Dat maakte European Film Promotion bekend. The Best of Dorien B. ging eerder dit jaar in wereldpremière tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam en opent in september bij ons het Filmfestival Oostende.

Hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule maken in The Best of Dorien B. hun debuut op het grote scherm. Daarnaast zijn er bijrollen voor Katelijne Verbeke, Wine Dierickx en Dirk van Dijck. De fotografie is van David Williamson, Axel Skovdal Roelofs monteerde en Rutger Reinders zorgde voor de muziek.

Anke Blondé schreef het scenario voor haar speelfilmdebuut samen met Jean-Claude van Rijckeghem. De productie is van Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem voor A Private View (Zagros, Vincent, Aanrijding in Moscou), in coproductie met het Nederlandse Viking Film.

The Best of Dorien B. ging eind januari in wereldpremière als openingsfilm van de Big Screen Competition van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR Voices-sectie). Op 6 september beleeft de film zijn Belgische première als openingsfilm van het Filmfestival Oostende, waarna Kinepolis Film Distribution de film in de Belgische zalen brengt. Sales agent BE For Films verkoopt de film internationaal.

Europe! Voices of Women in Film is een initiatief van European Film Promotion in samenwerking met het Sydney Film Festival. Het Australische festival selecteert elk jaar een tiental opmerkelijke films van vrouwelijke Europese filmmakers, die tijdens het festival aan pers en publiek worden voorgesteld. Naast The Best of Dorien B. is ook Retrospekt van Esther Rots geselecteerd, een Vlaams-Nederlandse coproductie met Serendipity Films als Vlaamse partner.

The Best of Dorien B. en Retrospekt kwamen tot stand met steun van het VAF/Filmfonds.

Check Also

In gesprek met de makers van ‘Bad Bad Belgium’!

Sommige dingen leer je niet in de les geschiedenis… De reeks ‘Bad Bad Belgium’ vertelt …