teaser ‘Lukas’, vroeger ‘The Bouncer’, met JC Van Damme, Kevin Janssens en Sam Louwyck

‘Lukas’ heette enkele maanden geleden, tijdens de opnames van de film nog ‘The Bouncer’, maar intussen is de prent die een gespierde actiefilm moet worden en geregisseerd werd door de Fransman Julien Leclercq (‘The Assault’, ‘Braqueurs’) herdoopt.  De film vertelt het verhaal van Lukas — vandaar de naam wellicht — een vijftiger die letterlijk en figuurlijk al flink wat klappen heeft mogen incasseren. Hij is buitenwipper in een nachtclub, expert in de gevechtskunsten en vader van een dochtertje van acht. Na een aanvaring met een klant, belandt hij in de gevangenis en dreigt de voogdij over zijn kind te verliezen.  Maar dan komt Interpol met een voorstel : hij kan zijn vrijheid terugwinnen als hij helpt om een Nederlandse bendeleider te klissen die vanuit België opereert.

 

PosterTeaserLukasOp de aftiteling vinden we naast Muscles from Brussels onder andere de Vlaamse acteurs Kevin Janssens en Sam Louwyck terug en ook Dimitri Thivaios (beter bekend als Dimitri Vegas), die ook in ‘Patser’ te zien was en eerder al aangaf ambitie te hebben als acteur.  Ook de Franse acteur Sami Bouajila maakt deel uit van de cast, net als de Franse rapper Kaaris. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety bedraagt het budget voor de actiethriller 10 miljoen dollar.

‘Lukas’ werd geschreven door Jérémie Guez, een jonge scenarist die eerder meewerkte aan het scenario van ‘Yves Saint Laurent’. Hij regisseerde met ‘A Bluebird in my Heart’ eerder een film met onder meer Veerle Baetens en Lubna Azabal, die we hier nog moeten te zien krijgen, en deze zomer draait hij ook een film met Matthias Schoenaerts, ‘The Sound of Philadelphia’.  ‘Lukas’ wordt geproduceerd door Julien Madon (‘Dalida’), Aimée Buidine en Jérémie Guez, terwijl 1080, de nieuwe maatschappij van Nabil Ben Yadir en Benoît Roland (Wrong Men) als Belgische coproductiepartner fungeert.

‘Lukas’ komt in de Franse zalen uit op 22 augustus. Het is nog wachten op een Belgische releasedatum.

Check Also

Op de première van Arcadia!

Onlangs schitterde de cast en crew van Arcadia in blauwe en grijze tinten op de premiere …