Talkies met Jeroen Perceval!

In de Film Fest Gent Talkies van januari komt Jeroen Perceval langs bij Patrick Duynslaegher. Perceval stelde op FFG2021 zijn regiedebuut Dealer voor.

Op donderdag 27 januari om 20:00 is het terug tijd voor de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent. In de eerste Talkies van het nieuwe jaar komt misschien wel de man van het moment langs bij gastheer Patrick Duynslaegher.

Nadat hij het scenario schreef voor Robin Pronts D’Ardennen, twee hiphopplaten maakte en internationaal veel lof oogstte met de korte coming-of-agefilm August, nam de acteur Jeroen Perceval (bekend van memorabele rollen in onder andere Rundskop, De Dag, Tabula Rasa) plaats achter de camera voor Dealer. Percevals grote regiedebuut ging in première op Film Fest Gent 2021, ondertussen werd de film genomineerd voor 14 Ensors.

Het grillige drama over een jonge drugsrunner (vertolkt door Sverre Rous) sluit dicht aan bij de leefwereld van de tiener Jeroen Perceval, zonder autobiografisch te zijn. De rasechte Antwerpenaar maakt de oversteek naar Gent om het te hebben over zijn favoriete films en inspiratiebronnen

De Talkies vindt plaats in Bibliotheek De Krook (Miriam Makebaplein 1, Gent) op donderdag 27 januari 2021 van 20:00 tot 21:00. Bestel hier je tickets (5 euro).

Alle voorbije Talkies kan je beluisteren als podcast via Soundcloud of via je favoriete podcast app (ApplePodcast, Spotify).

Check Also

Programma 50ste Film Fest Gent voorgesteld: What a gift!

Er zit meer dynamiek dan ooit in de vijftigste editie van Film Fest Gent: naast …