Stephan Streker over L’ennemi!

In 2020 opende L’ennemi de Officiële Competitie van Film Fest Gent, sinds 26 januari is de film eindelijk te zien in de zalen.

De film werd grotendeels gedraaid in Oostende, met enkele Vlaamse acteurs: Sam LouwyckPeter Van den BeginBruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval. In de hoofdrol zien we Jérémie Renier (L’enfant, Waste Land).

De film is geschreven en geregisseerd door Stephan Streker en geproduceerd door Michaël Goldberg en Boris Van Gils. Streker is met L’ennemi aan zijn vierde film toe en maakte in 2016 een verpletterende indruk met zijn diepmenselijk familiedrama Noces die genomineerd werd voor de César van beste buitenlandse film en de Ensor won voor beste Franstalige film. De film werd meermaals bekroond tijdens een prachtige reis doorheen internationale festivals.

Stephan Streker koos ervoor om, net als bij Noces, een verhaal te vertellen dat los geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal.

Synopsis :

Een beroemde politicus (Jérémie Renier) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw (Alma Jodorowsky), die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.

L’ennemi speelt nu in de Belgische bioscopen.

Check Also

The Last Front onthult trailer!

The Last Front, het pakkende speelfilmdebuut van Julien Hayet-Kerknawi, lanceert vandaag de officiële trailer. Het …