Staande ovatie voor ‘Skunk’ van Koen Mortier op FFO24!

‘Skunk’ van Koen Mortier, met in de hoofdrol Thibaud Dooms – in Berlijn reeds uitgeroepen tot één van de tien Shooting Stars – werd door het publiek op het Filmfestival van Oostende gelauwerd met een staande ovatie. De regisseur samen met zijn cast –  bestaande uit Thibaud Dooms, Sarah Vandeursen, Boris Van Severen, Dirk Roofthooft en Natali Broods -, zijn vrouw en producente Eurydice Gysel, en natuurlijk ook Geert Taghon, de schrijver op wiens boek de film is gebaseerd, stonden te glunderen voor een enthousiast publiek. Vanaf 13 maart 2024 loopt de film bij ons in de zalen.

Liam, een verwaarloosde tienerjongen, groeit op in een context van middelenmisbruik en geweld. Na enkele jaren door te brengen in een donkere en vochtige kelder, plaatst de Sociale Dienst hem in een gesloten instelling. Het leven in de instelling is hard, maar Liam vindt troost bij zijn medebewoners en de paarden. Ondanks de goede begeleiding slaagt Liam er niet in om zijn verleden te ontlopen.

Regisseur Koen Mortier straalt tussen zijn acteurs Natali Broods en Thibaud Dooms!

‘Skunk’ is de vierde film van ‘Ex-Drummer’-regisseur Koen Mortier en is een verfilming van het gelijknamige boek van Geert Taghon. Taghon inspireerde het boek op zijn jarenlange ervaring in de forensische jeugdpsychiatrie en probeerde met het boek begrip op te brengen voor de begeleiders enerzijds en kinderen die opgroeiden in zware omstandigheden anderzijds. De hoofdrol is voor Thibaud Dooms, die geselecteerd werd als European Shooting Star op de Berlinale.

Check Also

50.000 bezoekers voor ‘Skunk’!

Sinds de release op 13 maart zijn al meer dan 50.000 Belgische bioscoopbezoekers naar ‘Skunk’ …