Soundtrack ‘The Broken Circle Breakdown’ breekt record!


Blijkbaar zien de Vlamingen niet alleen heel graag de film van Felix Van Groeningen, ze horen hem ook graag.  Of liever, ze zijn dol op de muziek uit de film.  Blijkt dat de soundtrack kassarecords breekt. In navolging van de film die intussen meer dan 250.000. toeschouwers naar de bioscoop heeft gelokt.

Vreemd misschien als je weet dat velen nogal sceptisch stonden tegenover het country & bluegrass-genre, maar dan wel heel normaal als je hoort hoe schitterend Veerle Baetens de aandoenlijke songs brengt en hoe prachtig Bjorn Eriksson en zijn muzikanten de heel passende nummers brengen.

De soundtrack van “The Broken Circle Breakdown” stijgt deze week naar nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 200 albums.

Sam Jaspers, directeur Ultratop: “Het is de eerste keer dat een Belgische soundtrack de eerste plaats bereikt sinds de start van Ultratop in 1995. Tot nu stond het record op naam van “Any Way The Wind Blows”. In 2003 piekte die soundtrack op de zesde plaats. Van buitenlandse soundtracks haalden alleen “Titanic” en “Evita” de nummer 1.”

Dirk Impens, producent ‘The Broken Circle Breakdown’ : “Regisseur Felix Van Groeningen en ik zijn even opgetogen als aangenaam verrast door het succes van de soundtrack. Bluegrass lijkt nu in Vlaanderen definitief doorgebroken te zijn bij het grote publiek en het is een bijzonder fijn gevoel daar aan te kunnen bijdragen. Alleen jammer dat het praktisch onmogelijk is om meer concerten te doen waardoor we veel fans moeten teleurstellen. Ondertussen doet de film het nog steeds bijzonder goed in de Vlaamse bioscopen en handhaaft zich op een derde plaats, enkel voorafgegaan door ‘Twilight Zone’ en ‘Skyfall’.“

 

Je vindt de charts elke vrijdagnamiddag op de officiële website.

Op TMF kan je de singles chart bekijken op zondag om 15-18u en woensdag om 14-17u.

Op Radio 2 hoor je de albumlijst elke week op zaterdag om 18-20u en de Vlaamse Ultratop 10 op zondag om 15u30.

MNM zendt de Urban 50 van Ultratop uit op vrijdag om 19-21u en de Dance 50 van Ultratop op zaterdag om 19-21u.


Zie ook :

‘The Broken Circle Breakdown’ in concert

 

Check Also

Baloji wint de New Voice Award in Cannes!

Augure, of Omen, van de Belgisch-Congolese filmmaker Baloji, won zojuist de ‘New Voice Prize‘ op …