Simon van der Zande over Merci pour votre patience!

Merci pour votre patience won al enkele prijzen op Kortfilmfestival Leuven en Film Fest Gent en wordt 5 mei vertoond op het Afrika Filmfestival.

Vanuit één cameraperspectief weet regisseur Simon van der Zande met dit alledaags en herkenbaar verhaal een tragisch aspect van onze samenleving te belichten en een spiegel te houden voor de kijker.

“On vous a tout donné. Tout. Et vous voulez encore. Vraiment je vais vous dire la vérité aujourd’hui.”  Brusselse passagiers op een bus worden plots opgeschrikt wanneer Samuel, een Congolese immigrant, zijn ongenoegen over Europa luid begint te uiten en laat horen dat hij het zat is met de hypocrisie van Europa.

Uit: Merci pour votre patience

Met Merci pour votre patience won van der Zande de publieksprijs en een speciale vermelding van de jury op het Film Fest Gent, op Kortfilmfestival Leuven wist hij de prijs voor Beste Debuutfilm in de wacht te slepen.

Simon is een filmmaker uit Amsterdam die gevestigd is in Brussel. Eerder maakte hij al de kortfilms Entre nous (2021), Compared to me (2018) en Gaand water (2018). De filmmaker studeerde af aan de opleiding Film aan het KASKConservatorium in Gent met Merci pour votre patience.

Deze film wordt nu vertoond op het Afrika Filmfestival, in aanwezigheid van de acteur Jovial Mbenga. Hij zal te zien zijn tijdens de Awards Nights op 5 mei 2023 in Kinepolis om 20u, samen met de kortfilm Jasmin’s Two Homes en de winnaars van de YAFMA’s en Diaspora in Focus competitie.

Reserveer je gratis tickets hier!

 

Check Also

Casting call: Androgyn uitziend persoon (v/m/x) gezocht!

Voor een experimentele korte film/videoinstallatie zijn regisseurs Ron Chiers en Kris De Meester op zoek …