Sieber Marly over 2013

Zijn bescheidenheid is één van zijn minpunten.  De rest zijn vooral pluspunten.  Sieber Marly was samen met Ben Vandendaele de producent van de succesvolle kortfilm ‘Siemany’ van Philip James McGoldrick.  Intussen werkte hij als productiemanager op een drietal langspeelfilms.  Maar deze jongeman heeft het vuur, de passie en het brein om op de duur zelf langspeelfilms te gaan produceren.  Dat is ook zijn doel.  En daar werkt hij naartoe. In afwachting doet hij ook de productie van het maandelijke bioscoopjournaal van Cinevox.  Dit is wellicht de Impens of de Bouckaert van de toekomst.  Aan zulke mensen moet je vragen stellen.

1. Waar hoopt u in 2013 op filmvlak mee bezig te kunnen zijn?

Ik hoop vooral bezig te kunnen blijven en mijn contactgegevens niet verloren geraken, daarnaast hoop ik dat de kortfilm ‘La Proie’ van Jonas Baeckeland geproduceerd door ons productiehuis ‘Blauwhuis’ ergens een erkenning krijgt.

 

2. Welke zijn de films waar u naar uitkijkt?

‘Los Flamencos’ van Daniel Lambo in productie van Minds Meet.

3. Is er een Vlaamse filmmaker, acteur, actrice, D.O.P., setdesigner, of iemand anders uit de branche, die we speciaal in de gaten moeten houden?

Na de prijzenslag op Leuven Kort, zijn er toch een aantal mensen waar ik graag nog zaken wil zien in de nabije toekomst, zoals Benoit De Clerck (winnaar jury prijs iKL) met ‘The importance of Sweet and Salt’ en Tom Van Avermaet ‘Dood van een schaduw’. Maar uiteraard ook Jonas Baeckeland regisseur van de danskortfilm ‘Het Blauwhuys’ en de kortfilm ‘La Proie’ die uitkomt in 2013. Ben ook wel benieuwd wat de heren Adil El Arbi en Bilall Fallah met hun Wild Card gaan produceren. Ook regisseur Gilles Coulier wekt de nodige nieuwsgierigheid op.

 

4. Wie breekt er nationaal en internationaal door?

Degenen die zich amuseren

Terug naar de lijst

Check Also

Debuutfilm ‘Julie Zwijgt’ van Leonardo van Dijl valt in de prijzen in Cannes!

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, heeft zonet twee prijzen gewonnen in Cannes. …