Schrijf je in voor Make it short!

Michaël Pas op de première.

Voor het derde jaar op rij organiseert het JEF festival een wedstrijd waarin het studenten alle hulp biedt om op 3 dagen tijd een gloednieuwe kortfilm te maken.

 

Still Make it Short 2020

Ieder team wordt begeleid en JEF neemt alle kosten voor zijn rekening, met dank aan Sabam for Culture, PlayRight+, Camalot, Option Media en Tentoo.

Begin juni selecteert het festival 5 projecten van beloftevolle regisseurs, die bestaan uit een team van minstens 4 leden: één regisseur, één DOP, één chef audio en één monteur. Zij krijgen de kans om met professionele acteurs en high-end audiovisueel materiaal aan de slag te gaan.

Het traject duurt 3 dagen (in de week van 11 juli 2022). De vijf projecten, die elk +- 5 minuten duren, moeten binnen deze periode volledig worden afgerond. Tot slot organiseert het festival op zaterdag 16 juli 2022 een feestelijke première in de Zomerfabriek, Antwerpen.

Studenten en pas afgestudeerden kunnen zich inschrijven tot en met 27 mei 2022 door het volgende te bezorgen:

  • een one-pager (synopsis, korte biografie, alle deelnemers en hun functie)
  • een eerste versie van het scenario
  • een intentieverklaring van de regisseur
  • een vorig werk of fragment 

Belangrijk detail: JEF is uiteraard een ‘kidsproof’ festival, dus het verwacht dat alle deelnemende kortfilms geschikt zijn voor een jong publiek tussen de 10 tot 16 jaar. Dus geen overmatig drank- of drugmisbruik of expliciet geweld. Voor de rest blijft het thema of onderwerp van de kortfilm eigen keuze.

Meer info over de wedstrijd vind je hierVragen kan je mailen naar makeitshort@jeugdfilm.be

Check Also

Ontdek ‘Voices of Liberation’ van Koen Mortier!

Al sinds maart 13 maart 2024 loopt ‘Skunk’ van Koen Mortier bij ons in de …