Sam Louwyck met Wim Willaert in ‘Zinneke’

Tijdens het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven kan je de film ‘Zinneke’ zien die op het Filmfest Gent de prijs voor de Beste Belgische Studentenkortfilm won,  in de sectie ‘Europe in Shorts’.  Jawel, in de Europese filmsectie, terwijl Sam Louwyck en Wim Willaert de hoofdrol spelen en verhaal zich in Brussel situeert.  Ja, maar Rémi Allier, de jonge regisseur van de film, is een Fransman.

In ‘Zinneke’ zien we de twee Vlamingen Wim Willaert en Sam Louwyck in de hoofdrollen, twee deugnieten die op de Vlooienmarkt in Brussel stukken etaleren waar ze op een weinige koosjere manier aan geraken.

De film gaat over de negenjarige Thomas die heel graag op de Brusselse vlooienmarkt rondhangt. Hij geniet er van het contact met de volwassenen. Maar hij is niet gewapend om met sommige van die volwassenen om te gaan.  De personages die Wim Willaert en Sam Louwyck neerzetten, zijn duidelijk mannen die weinig goeds in de zinnen hebben.  En de kleine Thomas zal met hen een nachtelijk avontuur beleven dat hij nooit meer zal vergeten.

Louwyck en Willaert hebben eerder samen gespeeld in ‘Paroles’ van Gilles Coulier en in ’22 mei’ van Koen Mortier.  Wim Willaert die ook deel uitmaakt van de rockband ‘De Dolfijntjes’ en eerder dit jaar de prijs voor de beste acteur won op het Filmfestival van Oostende, maakt momenteel furore met zijn hoofdrol in de tv-serie ‘Eigen Kweek’.  Sam Louwyck maakt ook deel uit van een band. Hij is de frontman van ‘Falling Man’.  We stelden hem de vraag hoe hij in ‘Zinneke’
van Rémie Allier terechtgekomen was.

BEKIJK HIER WAT SAM LOUWYCK OVER DE FILM EN OVER ZIJN SAMENWERKING MET WIM WILLAERT TE ZEGGEN HEEFT

Zie ook :

Sam Louwyck over ‘De Weg van Alle Vlees’

Sam Louwyck is vaak in kortfilms te zien

Sam Louwyck over ‘Le Meraviglie’

Sam Louwywk over ‘Terre Battue’

Sam Louwyck is de drukste acteur van onze contreien

 

Check Also

Julie Zwijgt belgische trailer

Ontdek de Belgische trailer van ‘Julie Zwijgt’!

Het is zo ver: Paradiso Filmed Entertainment & De Wereldvrede stellen met trots de Belgische …