Sahim Omar Kalifa over Baghdad Messi!

Baghdad Messi, de nieuwe film van Sahim Omar Kalifa ging op zaterdag 28 januari tijdens het Film Festival van Oostende in première, waar de film mee deed met de internationale LOOK! competitie.  Baghdad Messi is nu te zien in de zalen! 

Baghdad Messi is een Belgische-Irakese–Nederlands–Duitse productie van A Team Productions (Patser, Torpedo) en The Searchers (Crimes of the Future, Promising Young Woman)Kobe Van Steenberghe (Yummy, Gangsta) schreef het scenario voor de film. Anton Mertens (Façades, The Spy) nam de rol van cinematograaf op zich.

Omar Kalifa maakte al in 2012 de gelijknamige kortfilm Baghdad Messi. Hiermee wist hij een Academy Award nominatie voor Beste Korte Speelfilm in de wacht te slepen. De Koerdisch-Belgische filmmaker won eerder al de Ensor voor Beste Film en Beste Screenplay voor zijn eerste langspeelfilm Zagros (2017).

Hamoudi (met prothese) en Sahim op FFO.

 

De film vertelt het verhaal van de 10-jarige Hamoudi die in Baghdad woont. Een voetbalmatch tussen kinderen krijgt een gruwelijke wending. Nog voor het laatste fluitsignaal wordt het dorp waar Hamoudi leeft, aangevallen. In een klap verliest de jongen een been én zijn droom om professioneel voetballer te worden. Met een groot schuldgevoel doen zijn ouders er alles aan om het gezin in veiligheid te brengen, maar dat weerhoudt Hamoudi er niet van om zijn passie voor voetbal levend te houden.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Hussein Hassan Ali, Zahraa Ghandour, Atheer Adel, Errol Trotman-Harewood, Saman Mustefa en Christian Renson. 

Baghdad Messi is sinds 12 april te zien in de bioscoop, bekijk hier de trailer!

Check Also

Mathias Sercu deelt trailer en poster van J’aime la vie!

Mathias Sercu stelt zijn debuutfilm als regisseur voor, met in de hoofdrollen Janne Desmet, Jurgen …